Biz, birlikte güçlüyüz

ÇORİM-DER üyesi gençler İHH'da buluştu

17 Ekim 2018 Çarşamba 12:49
Biz, birlikte güçlüyüz

Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇORİM-DER) üyesi gençler Çorum İnsani Yardım Derneği (İHH) Çorum Ofisi’ni ziyaret etti.

Ziyarete; ÇORİM-DER İl Başkanı Ayhan Boyraz, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Külcü ve İmam Hatip gençleri katıldı.
İnsani Yardım Derneği’nin Üçtutlar Mahallesi Murat Evler 6.Sokak No:12’de bulunan ofisine düzenlenen ziyaret sırasında gençlere kahvaltı verildi.

BOYRAZ, “İHH İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR
Kahvaltı sırasında bir konuşma yapan ÇORİM-DER İl Başkanı Ayhan Boyraz İHH'ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve İHH'ya karşı gönül bağlarının olduğunu ifade etti.
İnsan kaynaklarının doğru dürüst kullanılmadığından yakınan Boyraz, "Bizler ümmet senfonisini anlamıyoruz. Bir yere İslam bayraktarlığını yapmak için gittiğimizde bağlı bulunduğumuz kurum ve kuruluşu öne çıkarmaya çalışıyoruz. Beraber hareket etme gibi bir amaç içerisine giremiyoruz. Oysaki bizler beraber hareket etmek zorundayız. Çünkü Avrupa bize birlik olmuş bir vaziyette toplu olarak saldırılar yapıyor" diye konuştu.

ÇELİK, “GÖNÜLLÜLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Çorum Genç İHH İl Başkanı Fatih Çelik, dernek olarak kendi manevi değerlerine sahip gençler arasından, eğitimini almış ve bilinçli olarak yardım çalışmalarına katılacak Çorum Genç İHH gönüllüleri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Çelik, ilkyardım, arama kurtarma çalışmaları gibi gençlerle yapılabilecek her türlü faaliyetleri genç İHH olarak yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

“GENÇLERE YÖNELİK ETKİNLİKLER YAPIYORUZ”

Dernek olarak yaptıkları diğer etkinlikler hakkında da bilgi veren Çelik, "Masa tenisi, satranç gibi etkinliklerinde arasında olduğu okuma programları düzenliyoruz. Çorum Hitit Üniversitesinde ve lisede okuyan gönüllü gençlerimize yönelik değişik etkinlikler de yapmayı planlıyoruz" dedi.

“HERKES İLKYARDIMI BİLMELİ”
Konuşması sırasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Fatih Çelik," ilk yardımı her vatandaşın bilmesi gerekiyor. Çünkü hayatımızın içinde her türlü olumsuz olaylarla karşılaşabiliyoruz. Örneğin yemek yerken boğazına lokma kaçmış bir vatandaşa bilinçli olarak nasıl müdahalede bulunacağımızı bilmemiz gerekiyor. Ya da her an bir doğal afet ile karşılaşabiliriz. Bunun için ilk yardım, arama kurtarma gibi alanlarda kurslara giderek sertifika almanız gerekiyor" diye konuştu.
İHH olarak ümmetin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında daha duyarlı olunmasını sağlamak adına önemli rol üstlendiklerini ifade eden Çelik, dünyanın neresinde olursa olsun ümmete yardım etmek, onların yardımına koşmak için her türlü çalışma yaptıklarını kaydetti.

“ÜMMETİN DERTLERİYLE DERTLENMEMİZ GEREKİYOR”
Şimdiki gençliğin bu tür faaliyetlerde bulunma gibi bir isteklerinin olmadığına işaret eden Çelik, "Gençlerin ümmetin dertleriyle dertlenme gibi bir düşünce ve isteklerinin olmadığını görüyoruz. Bu duruma çok üzülüyoruz ve bunun içinde gençlerdeki bu düşünceyi kırmaya ve ümmete yardım etme bilincini uyandırmaya çalışıyoruz. Maalesef üzülerek söylemek istiyorum cep telefonu ile yaşayan dijital ortamın dışına çıkamayan, neye sevineceğini, neye üzüleceğini bilmeyen, geleceği düşünmeyen ve şimdiki anı yaşamaya çalışan bir nesil ile karşı karşıyayız " diye konuştu.

“GENÇ İHH SURİYE ÇALIŞMALARINDA AKTİF ROL ALIYOR”
Mavi Marmara'da genç İHH olarak şehit verdiklerini hatırlatan Fatih Çelik, Suriye çalışmalarında da aktif rol aldıklarını kaydetti.

ÖZKABAKÇI,“DİĞER STK’LAR İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”
Programda konuşan İHH Çorum İl Başkanı Selim Özkabakçı, Çorum'da faaliyette olan diğer STK'lar ile her konuda işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, "iHH olarak bizim diğer kuruluş ve derneklerden farkımız bizler her türlü yardım amacına odaklı bir çalışma yapıyoruz" dedi.

“YURT DIŞINA İLK KURBAN BAĞIŞI KAMPANYASINI BİZ BAŞLATTIK”
İHH olarak yurt dışına ilk kurban bağışı çalışmasını yaptıkları için mutlu olduklarını kaydeden Özkabakçı, "İlk katarak ameliyatını da bizler yaptık. Bizler hayırda yarışma noktasında olmalıyız. Birbirimizi rakip gibi görmekten ziyade birlikte hareket edebilme duygusuna sahip olmalıyız. İHH olarak diğer STK'ların yaptığı çalışmaların dışında faaliyetler yapmak için planlar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

“ARAMA KURTARMA EKİPMANLARI İÇİN DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Arama kurtarma ekipmanlarında devletten destek alamadıklarını belirten Özkabakçı, " Ekipmanları kendi imkanlarımız ile alıyoruz ama arama kurtarma ekibi olarak devletimiz ile birlikte çalışıyoruz. Bazen devletin yapması gereken işleri ve görevi bizler yapıyoruz. Bunun için devletten biraz destek bekliyoruz. Kullandığımız malzemeler uluslararası standartları uygun olduğu için pahalı bazı malzemeleri almaya maddi imkanlarımız yetersiz geliyor. Bu yüzden destek istiyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.10.2018 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165