Bu kez velilere konferans

Çorum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle yürüttüğü proje kapsamında üstün yetenekli öğrenci velilerine ve okul yöneticilerine konferans verdi.

29 Haziran 2013 Cumartesi 09:39
 Bu kez velilere konferans

Aile Eğitimi ile Okul Yönetici Eğitimi adlı 2 günlük konferans, Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Ahmet Kurnaz tarafından verildi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta Bilim ve Sanat Merkezlerinde verilen eğitimin içeriği hakkında bilgi paylaşımında bulunan Kurnaz, BİLSEM’in öğrenciye bilginin doğrudan aktarıldığı, test çözümü ve sınavlardaki başarının artırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığı bir kurum olmadığını vurgulayarak, kurumun asıl amacının öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini fark ederek en üst düzeyde geliştirmeye çalışmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerin öğrenme hızları nedeniyle bireyselleştirilmiş, hızlandırılmış ve farklılaştırılmış bir eğitime tabi tutulmasının önemine değinen Kurnaz, Bilim Sanat Merkezlerinin görevlerinin öğrencinin araştıran, sorgulayan ve bilgiyi sahip olmanın yanı sıra bu bilgiyi nasıl kullanacağını bilen bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Üstün yetenekli öğrencilerin özellikleri, ailelerin çocuklarıyla kuracağı iletişimin önemi konularında bilgi veren Ahmet Kurnaz,  konferans bitiminde ailelerin sorularını yanıtladı.

Çorum BİLSEM’in Üstün Yetenekli Öğrencilerin Tanılanmasını ve Eğitimini Destekleyenlerin Eğitimi adlı projesi kapsamında da Çorum’daki ilk ve ortaokulların yöneticileri ile branş öğretmenlerine yönelik Üstün Yeteneklilerin Eğitimi konferansı yapıldı.

Konferansta, üstün yeteneklilerin eğitiminde dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde duruldu.





Son Güncelleme: 29.06.2013 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.