Bu projeyi yapanların eline sağlık

İskilip'te yaşlıların evleri tamir ediliyor, tamiratı meslek öğretmenleri ve çırak öğrenciler yapıyor, esnaf malzeme desteği sağlıyor

08 Nisan 2018 Pazar 13:51
Bu projeyi yapanların eline sağlık

İskilip'te yaşlıların evleri tamir ediliyor, tamiratı meslek öğretmenlerinden oluşan proje ekibi nezaretinde  çırak öğrenciler yaparak mesleki tecrübe kazanıyor. İlçe yetkilileri ile esnaf destek veriyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı; Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün ‘Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor’ etkinliği kapsamında İskilip Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ‘Mesleki Eğitim Hayata Değer Katıyor’ adlı Sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

İskilip Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce yürütülen proje çalışması hakkında bilgi veren Merkez Müdürü Fatih Şanlı, şöyle dedi; “İskilip Mesleki Eğitim Merkezinde farklı Meslek alanlarında eğitim gören çırak-kalfalar ile meslek öğretmenlerinden oluşan proje ekibi, muhtarlıklar kanalı ile bölgede yalnız yaşayan, dar gelirli yaşlıların tespitini yaparak mahalle muhtarı nezaretinde ev ziyareti gerçekleştiriyor. Ev içerisinde bakım-onarım gerektiren kısımlar ile yaşlılarımızın ihtiyaçları belirlendikten sonra, bakım-onarım için gerekli ihtiyaç listesi projeye destek sunan paydaşların katkısı ile temin ediliyor. Yaşlımızın evine proje ekibi ile giderek, çırak öğrenciler kendi alanları ile ilgili onarım çalışmasını öğretmenleri nezaretinde yapıyor. Ders yılı sonuna kadar devam eden proje kapsamında tespiti yapılan ve hedef kitle olarak belirtilen 20 kadar yalnız yaşayan yoksul durumdaki yaşlılara ulaşılacak.

Öğrenci ve öğretmenlerin birlikte gerçekleştirdiği proje çalışması eğitim öğretim sürecine katkı sağlıyor. Bu çalışmalar öğrenci-öğretmen iletişimini arttırırken okulda saygıya, hoşgörüye dayalı bir ortam olmasını sağladığı gibi öğrenci disiplin olaylarının da yaşanmamasını sağlıyor.”

PROJENİN TEMEL AMACI

Proje kapsamında görev alan öğrencilerin sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmelerini, paylaşma ve yardımlaşma gibi temel değerleri benimseyerek hoşgörüye, saygıya sevgiye hassasiyeti olan bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Şanlı, projenin hedeflerini şu sözlerle özetledi;

Sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmelerini, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, hoşgörüye, saygıya sevgiye, mesleğe ve sanata duyarlı tutum ve davranışa sahip, başarılı bireyler olarak yetişmeleri, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenlerinin geliştirilmesi, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırılması, okula olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi gibi önemli hasletleri bizzat uygulayarak, davranış haline getirmelerine yardımcı olacak.

Şanlı, projeye destek veren paydaşlar Uğurludağ Kaymakamı aynı zamanda İlçe Kaymakam Vekili Emre Dündar, Milli Eğitim Müdürlüğü, İskilip Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanları, İskilip’in sanayi kuruluşu Greyder Ayakkabı’ya teşekkür etti.

Son Güncelleme: 08.04.2018 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk. 2018-04-08 15:12:14

Böyle bir projeyi hazırlayan ve hayata geçiren proje ekibine çok teşekkür ediyoruz.