Bürokraside liyakat vurgusu

Eğitim Bir Sen kamuda bürokratik sistemin liyakat ve kariyer merkezli ele alınması gerektiğine dikkat çekti

16 Aralık 2017 Cumartesi 15:15
Bürokraside liyakat vurgusu

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı İzzet Selçuk, yönetimde liyakat ve kariyer temelli bir sisteme ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Sorunları çözmenin, başarıya ulaşmanın, ülke ve kamu için iyi bir gelecek zemini hazırlamanın yolu kamudaki bürokratik sistemi ele almaktan geçer” dedi.

Selçuk, 25 yıllık hak ve özgürlük mücadelelerinde hayal dahi edilmeyen başarılara, nitelikli çalışmalara ve kayda değer kazanımlara imza attıklarını belirterek, sorunları çözme kararlılığımız devam edecek dedi

Haftada 20 saat ders niteliğinde yönetim görevi ücreti alan müdür ve müdür başyardımcılarına ilave 4 saat, 18 saat ders niteliğinde yönetim görevi ücreti alan müdür yardımcılarına ilave 1 saat ek ders ücreti artışı sağladıklarını kaydeden Selçuk, bunun yanı sıra, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumları yöneticilerine haftada 2 saat artırımlı ilave ek ders ücreti ödenmesi, müdür ve müdür başyardımcılarının 6 saat ders yükümlülüğünün 2 saat olarak uygulanması, ve müdür yardımcılarına nöbet ücreti ödenmesinin kazanım olduğunu dile getirdi.

Ülkede vesayetle mücadele konusunda önemli mesafe katedildiğini dile getiren Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde vesayeti tetikleyen şeylerin başında kamu bürokrasisinin oluşma şeklinin iyi kurgulanmamış olması vardı. Kamu yönetiminde liyakat ve kariyer temelli bir yaklaşım, ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Gezi vandalizmi yaşandı ülkemizde ve kamudaki pozisyonunu kullananları gördük. 15 Temmuz gibi yakıcı ve yıkıcı bir işgal girişimiyle karşı karşıya geldik. Kamu gücünü sinsice ele alan bir ihanet şebekesinin ülkemize yaşattığı sıkıntılar, bıraktığı fatura kabarık oldu. Yargının nasıl siyasallaştığını geçmişte verilen kararlardan gördük. Onun için ülkemiz açısından en önemli ihtiyaç, kamunun liyakat ve kariyer temelli yapılandırılmasıdır.”

Eğitim-Bir-Sen’in ülke sorunlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşan bir sendikal örgütlenme olduğunu vurgulayan Selçuk, “Kamunun ihtiyacını görüyoruz. ‘Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi’ başlıklı bir rapor yayınladık. Yöneticide yeterlilikler, yöneticiler için hizmet öncesi ve hizmet içinde eğitim, objektif ve adil seçme ve atama sistemi gibi vazgeçilmez konulara ilişkin kanaatlerimizi raporla ifade ettik. Bizim hazırladığımız rapor sadece eğitim için değil, tüm kamu yönetimi için köklü bir çalışmaya vesile olsun isteriz. Devlet, geçmişten tevarüs eden alışkanlıklar yerine yeni bir yönetim sistemi ile yönetici akademisi desteği ile iyi kurgulanmalıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiş bu konuda vesile olabilir” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kürşat 2017-12-16 17:05:12

liyakat olsa birçok memur senli bulunduğu makamı işgal etmez. bu hikayeyi gidinde ilkokul öğrencilerine anlatın.