Çocuklara asansör uyarısı

Doğal afetlerle ilgili seminerlerini sürdüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı...

18 Ocak 2014 Cumartesi 10:42
 Çocuklara asansör uyarısı

Doğal afetlerle ilgili seminerlerini sürdüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı, Sakarya İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, yangın ve depremle ilgili uygulamalı eğitim semineri verdi.

Geçtiğimiz günlerde Çorum’da 4 kişilik ailenin sobadan çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybetmesi sonucu yangın facialarının üzerinde duran Odabaşı, sobaların verebileceği zararları hayatın içinden örneklerle ve uygulamalı olarak öğrencilere anlattı.

Özellikle çocukların yalnız bırakılmasının verebileceği tehlikeler konusunda uyarılarda bulunan Odabaşı, camların ve kapıların demir olmasının yangın açısından çok önemli olduğu ifade ederek, ailelerin bu konuda uyarılmasını istedi.

Ayrıca asansör güvenliği konusunda da çocukları uyaran Odabaşı, asansördeki aynaların süslenmek için değil, kabinin geldiğini görmek için olduğu vurguladı.


Anasınıfı öğrencilerine uygulamalı deprem eğitimi

Odabaşı’nın Sakarya İlkokulu anasınıfı öğrencilerine verdiği uygulamalı deprem eğitimi, öğretmenler ve okul müdürü tarafından da izlendi.

Okul müdürü, Çorum’da yaşanan yangın olayının arefesinde verilen eğitim için teşekkür ederek, herkesin alması gereken dersler olduğunu söyledi.







Son Güncelleme: 18.01.2014 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.