Coğrafi Bilgi Sistemleri’ni anlattı

Hitit Üniversi Meslek Yüksekokulu, coğrafi bilgi sistemleri konusunda öncü ESRİ TÜRKİYE firmasını konuk etti.

16 Aralık 2014 Salı 11:41
 Coğrafi Bilgi Sistemleri’ni anlattı


Hitit Üniversi Meslek Yüksekokulu, coğrafi bilgi sistemleri konusunda öncü ESRİ TÜRKİYE firmasını konuk etti.


Programa Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.


Konferansa konuşmacı olarak katılan ESRİ TÜRKİYE firmasının eğitim sorumlusu  Fatih Ocak, firmanın kuruluşu ve bugünkü konumuna gelişi ile ilgili bir sunum yaptı.


Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) konusunda ESRİ TÜRKİYE firmasının ARCGIS programlarının tanıtımı ve bu konuda özel şirket ve kamu kurumlarıyla yapılan projeler, mesleğin değişimi ve gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.


Firma yetkilisi konuşmasında, iş hayatında Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin bugün olduğu gibi gelecekte de öneminin ve uygulama alanlarının artacağını belirterek, öğrencilere CBS yazılımlarına yönelmelerinin ileride mesleklerinde yardımcı olacağını sözlerine ekledi.


Etkinlik,  soru cevap bölümünün ardından sona ererken yapılan çekilişte üç öğrenci ücretsiz ARCGIS kitabı ve üç öğrenci ücretsiz ARCGIS eğitimi alma hakkı kazandı.



Son Güncelleme: 16.12.2014 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165