Çorum MEM Projeleri İle Göz Kamaştırıyor

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığının 4.sünü düzenlediği “Eğitimde Yenilikçilik Ödüller”inde ilk defa saha ziyaretine kalma başarısı elde etti.

10 Haziran 2016 Cuma 09:59
Çorum MEM Projeleri İle Göz Kamaştırıyor


Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığının 4.sünü düzenlediği  “Eğitimde Yenilikçilik Ödüller”inde ilk defa saha ziyaretine kalma başarısı elde etti.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde toplam 313  projenin saha ziyaretine kalma başarısı gösterdiği 2015-2016 öğretim yılı  “Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri” saha incelemesine alınan projelerin listesi  Milli Eğitim Bakanlığı Web sitesinde yayınlandı. 81 il içerisinde 51 ilin projeleri ile saha ziyaretine   kaldığı  “Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri” sürecinde Çorum 4 kurum ve proje ile ilk defa saha ziyaretine kalma başarısı gösterdi.


ÇORUM’DA 4 KURUM VE OKUL İÇİN SAHA ZİYARETİ YAPILACAK


Çorum’da 4 kuruma yönelik saha ziyareti yapılacak. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “(ÇEKAP) Çorum’da Eğitimin Kalitesini Yükseltme ve Geliştirme Projesi”, Ulukavak Anaokulunun “Neşeli Mıknatıslar”, Yahya Kemal İlkokulunun “Tut Ellerimden” ve Osmancık Gelincik Anaokulunun “Dönüşüm Muhteşem olacak” projeleri için 13-17 Haziran tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı proje değerlendirme ekipleri tarafından saha ziyaretleri yapılacak. Bu ziyaretlerde bakanlık yetkilileri projelerin uygulamasını yerinde inceleyip rapor tutacaklar.


4 KURUM VE OKUL PROJESİNİN KABULÜ YENİ BAŞARILARIN HABERCİSİ


Milli Eğitim Bakanlığının 2012-2013 yılından itibaren uygulamaya koyduğu “Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri” için ilk defa Çorum’da 4 kurumun birden değerlendirmeye alınması eğitim çevreleri tarafından Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje tabanlı çalışmalarının meyveleri alınıyor şeklinde yorumlandı. Çorum’da eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunan okul ve kurumlarda proje kültürünün giderek yerleşmesi neticesinde gerek Tubitak bilim fuarlarına katılım, Tubitak projeleri ve yarışmaları ve gerekse Milli Eğitim Bakanlığının proje destekli eğitim faaliyetlerini destekleyen yarışmalarına başvurularda yüzde yüze yakın artış gözlemleniyor.


ÇORUM MEM   AR-GE HEM PROJE ÜRETİYOR  HEMDE OKULARA DESTEK VERİYOR


Milli Eğitim  Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve geçtiğimiz Mayıs ayında sonuçlanan “ Öğrenciler AB yi Öğreniyor” Projesinde de Çorum MEM Türkiye genelinde en başarılı 10 il arasında yer almıştı. Çorum Milli Eğitim  Müdürlüğünün AR-GE ofisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü için projeler geliştirmekle birlikte proje tabanlı çalışmalarda okul ve kurumlara  rehberlik, örnekleme, klavuz hazırlama, değerlendirme ve yönlendirme desteğinde de bulunuyor. Çorum Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda proje tabanlı çalışma ve proje kültürünün yerleştirilmesi amacı ile yapılan AR-GE çalışmaları kapsamında uygulamaya konulan “Her Okulun Bir Projesi Var” etkinliklerine 2016 Mayıs ayı itibarı ile 450 ye yakın proje başvurusu olmuştu.


2016-2017 ÖĞRETİM YILI DAHA FARKLI OLACAK


İlk  defa 4 proje ile “Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri” saha ziyaretine kalan Çorum’da 2016-2017 yılının projeler yılı olacağı ve okulların hummalı bir yarış ile tecrübelerini paylaşıp yeni projelere imza atması bekleniyor. Çorum MEM tarafından okul ve kurumların  bir proje takviminin çıkarılması ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü AR-GE birimi daha sonra il genelinde projelerin tanıtımının yapılacağı bir şölen ve sergi  planlaması ile 2016-2017 öğretim yılının projeler açısından daha farklı bir yıl olmasını hedefliyor.

 

 

Son Güncelleme: 10.06.2016 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.