Çorum'da Mustafa Kutlu rüzgarı

‘Hikayemizin Yarım Asırlık Sesi Mustafa Kutlu’ paneli başladı

10 Ekim 2017 Salı 10:48
Çorum'da Mustafa Kutlu rüzgarı

Anadolu Mektebi’nin organize ettiği ‘Hikayemizin Yarım Asırlık Sesi Mustafa Kutlu’ panelleri başladı. 
Açılış töreni ve ilk panel Vali Necmeddin Kılıç’ın katılımıyla Devlet Tiyatro Salonu’nda saat 09.30’da başladı.
11-12 Ekim  tarihlerinde de  devam edecek bir dizi panelle, ödüllü yazar Mustafa Kutlu her yönüyle sevenlerine anlatılıyor.

Aetkinliklere Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliği yapıyor.

Açılış Töreni ve ilk panel Vali Necmeddin Kılıç’ın katılımıyla Devlet Tiyatro Salonu’nda saat 09.30’da başladı. Üç gün boyunca Devlet Tiyatrosu, Buhara Kültür Merkezi ve çeşitli okullarda düzenlenecek 10 ayrı panelle, Yazar Mustafa Kutlu Çorum’dan tüm Türkiye’ye anlatılacak.

Farklı illerden gelen öğrencilerin gerçekleştireceği 10 ayrı panelde, gençler Mustafa Kutlu’nun üslubu, topluma bakışı ve modernleşme ilişkisi gibi yönlerini ele alıyor.
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı ve Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu panelistlerin, bu toprakların yetiştirdiği en önemli yazarlardan olan Mustafa Kutlu’yu bütün yönleri ile ele alacaklarını ve program boyunca gençlerin Çorum’da bir Mustafa Kutlu rüzgârı estireceklerini söyledi. Bugüne kadar 15 ayrı şehirde Mustafa Kutlu Panelleri düzenlendiğini belirten Güçlü, Anadolu Mektebi Projesi ile tarih ve millet şuuru gelişmiş, donanımlı ve erdemli gençler yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Sami Güçlü, “Projemizde yer alan lise ve üniversite öğrencisi arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülünün sahibi hikâye yazarı Mustafa Kutlu’nun kitaplarını okuyup, birikimlerini bu paneller kanalıyla toplumla paylaşacaklar ve Mustafa Kutlu’nun eserlerinden aldıkları lezzetleri topluma aktarma imkanı bulacaklar. Böylece Çorum’da Mustafa Kutlu’nun ismini duymayan öğrencimiz kalmayacaktır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek verdiği Anadolu Mektebi, her geçen gün yeni iller ve kitap okumayı seven lise ve üniversite öğrencisi gençlerin katılımı ile büyüyen bir proje olarak dikkat çekiyor.







Son Güncelleme: 10.10.2017 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.