Çorumdaki okullar örnek oluyor

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje tabanlı çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 23:28
Çorumdaki okullar örnek oluyor

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje tabanlı çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Yapılan açıklamaya göre, Sosyal medya üzerinden eğitimde örnek uygulamaları sürekli paylaşan müsteşar Tekin 16 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile yapmış olduğu paylaşımlarda Çorum Dumlupınar Ortaoklunda yapılan çalışmaları örnek olarak gösterdi.
  Herkese hayırlı sabahlar bu gün Çorum Dumlupınar ortaokulunu örnek olarak sunmak istiyorum diyen Tekin; Dumlupınar Ortaokulunun öğretmen ve öğrencilerinin bilimsel ,sportif ve sanatsal etkinliklerle fark oluşturduklarını ifade etti. Tubitak tarafından desteklenen proje ile öğrencilerin  kendi yaptıkları robotların yazılımlarını da kendilerinin gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekin okul bahçesinde gerçekleştirilen bilim şenliğinde öğrencilerin projelerinin hayranlıkla izlendiğini ifade etti.  Çorum İl milli eğitim müdürlüğü geçtiğimiz Kasım ayında uygulamaya koyduğu Çekap, Çorum’da eğitimin kalitesini geliştirme ve yükseltme projesi kapsamında “Her okulun bir projesi var” etkinlikleri uygulamaya konulmuş ve il genelinde ilkokul, ortaokulu ve lise düzeyinde 450 nin üzerinde proje ile başvuru olmuştu.  İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün başkanlığında oluşturulmuş olan Çorum Meb AR-GE biriminde yapılan çalışmalarla okullar proje tabanlı çalışmaya teşvik edilmişti. Son olarak MEB müsteşarı Yusuf Tekin’in sosyal medya üzerinden takipçileri ve eğitimciler ile Çorum’da bir okulda yapılan çalışmaları örnek göstermesi neticesinde Çorum kamuoyu ve eğitim dünyasında  Çorum Milli eğitim müdürlüğünün proje tabanlı çalışmaları meyvelerini veriyor şeklinde yorumlandı.

 

Son Güncelleme: 16.05.2016 23:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.