‘Çorum’un Ateş Topları’

Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) tarafından hazırlanan ‘Çorum’un Ateş Topları’ projesi başladı.

26 Ocak 2014 Pazar 15:08
 ‘Çorum’un Ateş Topları’


Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) tarafından hazırlanan ‘Çorum’un Ateş Topları’ projesi başladı.

Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olduğu proje kapsamında “Velilere Öneriler ve Başarının Sırrı” konulu iki seminer gerçekleştirildi.

Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Bonus Hoca olarak da tanınan Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu katıldı.

Seminer öncesi Eğitimci Hatice Yazar tarafından ‘Çorum’un Ateş Topları’ projesi hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Başarılı olmanın ve başarıyı daha yukarlara taşımanın ipuçları hakkında bilgi veren Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, şöyle dedi; “Sabahları kalkınca küçük egzersizler yapın. Mesela boyun egzersizleri gibi küçük egzersizler. Bu tür egzersizler kan dolaşımını artırır. Dikkat eksikliğinin sebeplerinden biri oksijen yetersizliğinden dolayı beyne kan gidişinin azalmasıdır.

Gözlerinizi kullanın. Beyne giden sinirlerin % 40’ı gözdedir. Soruları çözerken yazarak işlemi çözün.

Öğrenme molası verin. Beynimiz ders çalıştıktan sonra verdiğimiz öğrenme molalarında konuyu pekiştirir. Anlamakta zorlanılan konuları yatmadan önce çalışın. Böylece öğrenme molasını uykuda iken vermiş olursunuz. Uykuda iken insanın beyni uyumaz.

Müzik dinlemek (özellikle klasik müzik dinlemek) matematiksel ve mantıksal zekâyı geliştirir. Müzik dinlerken sözsüz müzikleri tercih edin veya anlamadığınız dildeki bir müziği dinleyin.

Ama test çözerken müzik dinlemeyin. Çünkü sınavda müzik yok.  Sınava girmeden önce mutlaka çalıştığınız konuları konu başlıkları ile bir sıraya koyun ve konuları birbirleriyle ilişkilendirin. Bunun faydasını sınavda göreceksiniz. Sınav esnasındaki ilk 5 dakikayı çok yavaş geçirin. Soruları cevaplamaya kolay bulduğunuz sorulardan başlayın. Zor bulduğunuz soruları sonra cevaplandırın. Önce soruyu okuyup sorudaki vurguyu yakalayın. Sonra soruya ait metni okuyun. Öfkelenmeyin. Çünkü öfke anında beyin öğrenmeye kapalıdır. Özellikle sınav anında stres yaratan durumları  dikkate almayın” dedi.

Seminerin ikinci bölümü velilere yönelik düzenlendi. Beledioğlu, öğleden sonra düzenlenen velilere şu önerilerde bulundu.

“Çocuğunuzun beyninde patikalar oluşturun. Çocuklarınızı yoksun bırakın böylece bir hedefi olur. Çocuğunuz asla hedefsiz olmasın. Toplumumuzda bazen görüyoruz. Dedesine verilen çocuklar doyurulduğu için hedefsiz kalır. Çocuğunuz endişe duyarsa, bir korku taşırsa ders çalışır. Ders çalıştığı konuyu öğrenemeyebilir. Eğer 3 satırlık bir konuyu çalışmışsa ve konuyu 4 satır olarak anlatabiliyorsa, çocuğunuz o konuyu öğrenmiştir. Çocuklarımızın üç şeye ihtiyacı var: Hedef, disiplin, aklında tutma. Çocuklarınıza sınav sonunda kaç doğru cevabı olduğunu sorun. Sınavda kaçıncı olduğunu sormayın.”








Son Güncelleme: 26.01.2014 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165