Ders gördüğü sınıfa adı verildi

15 Temmuz gazisi Abdurrahman Kafkas mezun olduğu Sungurlu MYO'nu ziyaret etti.

26 Aralık 2017 Salı 15:12
Ders gördüğü sınıfa adı verildi

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı öğrencisi iken 15 Temmuz darbe girişimine karşı durmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne giden ve vücuduna isabet eden şarapnel parçaları ile gazi olan,  daha sonra okulundan mezun olan Abdurrahman Kafkas, mezun olduğu Yüksekokulu ziyaret etti. Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ile görüşen Kafkas, öğrenci iken derslere girdiği sınıfa kendi isminin verildiğini görünce duygu dolu anlar yaşadı.

Abdurrahman Kafkas darbe gecesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Jandarma Genel Komutanlığı bölgesine gittiğini, ülkeye, demokrasiye sahip çıkmak için korkusuzca darbecilerin karşısında durduğunu, savaş uçaklarından atılan bomba ve helikopterden açılan ateş sonucunda yaralandığını anlattı. Vücudunda 20 şarapnel parçası olduğunu ve çıkartılamadığını, bu şarapnellerin kendisi için şeref madalyası olduğunu söyledi.

Mezun olduğu Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulundaki ders gördüğü sınıfa kendi adının verilmesi nedeniyle çok duygulandığını belirten Abdurrahman Kafkas, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’e teşekkür ederek, Türk Bayrağı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk resmi ve Sungurlu MYO logolu tabloyu hediye etti.

Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, öğrencisi iken 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan, daha sonra mezun olan Abdurrahman Kafkas’ın Yüksekokulu ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu, ismini Yüksekokulda bir dersliğe vererek sürekli hatırlamak ve diğer öğrencilere örnek olmasını istediklerini, bütün şehitlerimize ve gazilerimize şükran borçlu olduklarını belirtti.

SUNGURLU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165