Dodurga İHO’dan bir ilk

Dodurga İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

28 Mayıs 2015 Perşembe 13:21
 Dodurga İHO’dan bir ilk


Dodurga İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Dodurga İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen fuarın açılışını Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı yaptı. Fuara Dodurga Jandarma Karakol Komutanı Ünal Aktaş, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, İlçe Emniyet Amiri Uğur Çorumlu, İlçe Müftüsü Murat Akçay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal, Alpagut Dodurga linyitleri ADL Çelikler İşletme Sahibi işadamı Hüseyin Gürlek, AK Parti Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal, Ak Parti Dodurga İlçe Başkan Yardımcısı Tanıtım Medya Başkanı Oğuzhan Erdoğan,  AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Çatar, Mehmet Tatlısu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen bilim fuarı, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Okul Müdürü Faruk Şireci’nin açış konuşması ile başladı.


Okul Müdürü Faruk Şireci, söz konusu etkinliğin alt yapısının okul bünyesindeki 7 danışman öğretmen ve 70 öğrenci ile gerçekleştirildiğini ve bu amaçla 30 adet proje üretildiğini belirterek, amaçlarının öğrencilerin proje uygulamaları konusunda edindikleri beceri sayesinde öğrencileri geleceğe hazırlamak olduğunu ifade etti.


TÜBİTAK bilim fuarının asıl amacının öğrencilere bilimsel çalışmaların usul ve tekniklerinin öğretilmesi olduğunu belirten Şireci, bu amaçla yapılan çalışmalar kapsamında üretilen 30 adet projenin tamamının TÜBİTAK tarafından kabul görmesinin kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Şireci, Dodurga İmam Hatip Ortaokulu'nun Dodurga'da TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenleyen ilkokul olduğunu sözlerine ekledi.


Proje Yürütücüsü ve aynı zamanda fuardaki çok sayıdaki projenin danışmanı olan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sait Yalçın ise, “TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, Üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu çerçevede yürütülecek bilim fuarıyla kısa sürede çok geniş kitlelere ulaşarak bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratılması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesi sağlacaktır” dedi.


Bilim fuarının açılış kurdelesi Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı, Dodurga Jandarma Karakol Komutanı Ünal Aktaş, Dodurga Belediye Başkan, Mustafa Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal ve AK Parti Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal tarafından kesildi.


Proje kapsamındaki eserlerin tanıtımının yapıldığı stantları tek tek gezen Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı ve beraberindeki heyet, projeleri büyük bir dikkatle inceleyerek işlevleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Projeyi gerçekleştiren öğrencilerin protokol tarafından kutlanmasının ardından misafirlere ikramda bulunuldu.


Son Güncelleme: 28.05.2015 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165