Engelliler yaz okulunu kapattı

Çorum Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yaptırılan Engelli Eğitim Merkezi yaz okulu...

01 Eylül 2014 Pazartesi 15:59
 Engelliler yaz okulunu kapattı


Çorum Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yaptırılan Engelli Eğitim Merkezi yaz okulu görkemli bir kapanış programı düzenledi. Belediyenin sosyal tesislerinde yapılan kapanış şenliği renkli görüntülere sahne oldu.


Onlarca engelli faydalandı


Engelli Eğitim Merkezi kısa sürede büyük başarılara imza attı. Çiniden seramiğe, spordan bilgisayara, müzikten nakışa kadar  9 branşta 25 kurs düzenleyen merkez tam 240 engelli gence hizmet verdi. Kış programının yanında gençleri yazın da yalnız bırakmayan merkez, yaz okulunu muhteşem bir programla noktaladı. Kapanış programında da bir araya gelen engelli gençler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Halay çekip, geleneksel oyunlarımızdan "yağ satarım bal satarımı" oynadı. Programda pastacı çırağı sınıfının hazırlamış olduğu kurabiyeler misafirlere ikram edildi.


Engelliler hayata tutundu


Engelli Eğitim Merkezi ile engellilerin bir araya gelip bir şeyler yapmanın mutluğunu yaşadığını, anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, "Kadınları, çocukları ve engellileri belediye olarak yalnız bırakmadık. Çocukların oyun oynayacağı alanlar inşa ettik. Kadın Kültür Merkezleri ile kadınlarımızı bir araya getirip aile bütçelerine katkı yapabilmeleri için kurslar düzenledik. Engelli gençlerimizin de sosyalleşeceği, arkadaşları ile biraya gelip yeni şeyler üretebilecekleri bir eğitim merkezi yaptık." diye konuştu.  Belediyenin sosyal yatırımlarını artırarak sürdüreceğine dikkat çeken Gül, "Biz özellikle desteğe ihtiyacı olan kadınların, çocukların ve engellilerin yanındayız, yardımcılarıyız." dedi.




Son Güncelleme: 01.09.2014 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.