Eşkil'den Bakan'a çağrı

Eğitim Bir Sen Başkanı Eşkil, yeni şekillenecek eğitim sistemiyle ilgili çağrıda bulundu

22 Eylül 2017 Cuma 11:04
Eşkil'den Bakan'a çağrı

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, yeni ortaöğretime geçiş sistemi paydaşların görüşleriyle şekillenmesi gerektiğini söyledi.


Eşkil açıklamasında, ortaöğretim kurumlarına yerleştirmenin merkezi olarak TEOG sınavı üzerinden yapılmasının, öğrencinin puanı kaç olursa olsun hep daha iyi bir okula yerleşme beklentisini oluşturduğunu ve bu durum sürekli bir nakil arayışına sebep olduğunu hatırlatarak,   “Daha iyi bir okula yerleşme baskısı zamanla velilerin memnuniyetsizliğini had safhaya çıkardı. TEOG ile yerleşenlerin bu nakil arayışları istatistiklere şöyle yansıdı; 2015-2016 eğitim-öğretim yılı birinci döneminde 434.615 öğrenci nakil başvurusunda bulundu, 101.012’si nakille yer değiştirdi. Bu rakamlar ortalama 300 bin seviyesinde seyretti, yerleştirme oranı ise müracaat sayısının yaklaşık %20’sinde kaldı. Diğer taraftan TEOG, sınav puanını merkezi yerleştirmede esas alarak okulu ve öğrenciyi etiketledi.” dedi.  


Tüm öğrencilerin TEOG sınav puanına göre merkezi olarak yerleştirilmesinin pedagojik boyutu zaman içinde zayıfladığını dile getiren Eşkil, “Merkezi yerleştirme yerine, TEOG'un yürürlüğe konulduğu süreçte vurgulandığı gibi izleme ve değerlendirme fonksiyonunu daha fazla üstlenecek bir sınavın ön plana çıkarılması gerekmektedir. Gelinen bu noktada TEOG'ta esas sorunun merkezi yerleştirmeden kaynaklandığı gerçeğinden hareketle geçmiş tecrübelerden de istifade ederek rasyonel ve kalıcı çözümler için adımlar atılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunuyor ve Ortaöğretime Geçiş Sistemi konusunda eğitimin paydaşlarıyla istişare edilerek olgunlaştırılmış, sürdürülebilir bir model geliştirmeye davet ediyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu. 




Son Güncelleme: 22.09.2017 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.