‘Felsefe söz cambazlığı değildir’

Hitit Üniversitesi Felsefe ve Tarih Topluğu ile Mehmetçik Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa...

21 Kasım 2014 Cuma 10:01
 ‘Felsefe söz cambazlığı değildir’


Hitit Üniversitesi Felsefe ve Tarih Topluğu ile Mehmetçik Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa 'Felsefenin Güncelliği' konulu konferans düzenlendi.


Mehmetçik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen ve konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mevlüt Uyanık katıldığı konferansa Okul Müdürü İsmail Madan ve öğrenciler katıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Okul Müdürü İsmail Madan, felsefe olmazsa, hiçbir şeyin olmayacağını belirterek, felsefeyi küçümseyen anlayışı eleştirdi.


Öğrencilere felsefe semineri


Daha sonra 'Felsefenin Güncelliği' konusunda öğrencilere hitap eden Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mevlüt Uyanık, felsefenin söz cambazlığı olmadığını vurgulayarak  "Felsefe önemli, çünkü bütüncül bakış açısını sadece bu verir. Felsefeyi Thales ile başlatmak kendimizi inkârdan başka bir şey değildir. Bu açıdan bize ait efsanelerimizi güncel tutmamız gerekmektedir. Felsefe hayatı sorgulamayı bilen insanlarla yoldaş olmaktır. Felsefe günümüzde aksettirilen anlamıyla uçukluk, kaçıklık değildir." diye konuştu.


Konferans programı öğrencilerin sunduğu müzik ile sona erdi.




Son Güncelleme: 21.11.2014 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.