Geleceğin en önemli sektörü

Rektör Alkan: Teknik eleman yetiştirme konusunda en büyük kaynak MYO’ların

13 Ağustos 2017 Pazar 11:03
Geleceğin en önemli sektörü

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ahlatçı Otomotiv Genel Müdürü Yağmur Ahlatçı ve İlker Allahmanlı ile bir araya geldi. 


Ziyarette Üniversite Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin “iş başı eğitimi” konsepti çerçevesinde mesleki bilgilerini arttırmak, mesleğine dayalı pratik eğitim almaları yönünde staj yapmaları ve istihdam edilmeleri konuları görüşüldü.


Bu kapsamda ziyarette, otomotiv bölümü öğrencilerinin bir dönem belli sayıda pratik/staj yapmasına, sektörel olarak ders müfredatının güncellenmesine ve kurumun Üniversiteden almak istediği eğitimin sistematik olarak yapılmasıyla beraber yabancı dil, bilgisayar ve halkla ilişkiler eğitimleri konusunda da destek verilebileceği kaydedildi.


1976 yılında kurulan Meslek Yüksekokulda Üniversitenin ilk bölümlerinden olan Makine ve Otomotiv bölümleri olduğunu, geleceğin en önemli sektörleri olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından olan teknik eleman yetiştirme konusunda en büyük kaynağın MYO’lar olduğunu belirterek Üniversite olarak iş başı eğitim konseptini çok önemsediklerini vurguladı.


Kurumda Üniversite mezun çalışanları ve halen öğrenciliği devam eden stajyerlerle de bir araya gelinen ziyarette “Öğrencilerimizi istihdam etmek, onları artık öğrenci olarak değil de bir çalışan olarak görmek çok büyük bir gurur. İşte biz Üniversite olarak onlara iş istihdamı yaratmak konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yönde öğrencilerimizin altyapılarını kuvvetlendirmek adına iş başı eğitime çok büyük önem veriyoruz. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için gayret ediyoruz” diye konuşan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, iş başı eğitim konsepti içinde öğrencilerin henüz öğrenciyken profesyonel iş yaşamının gereksinimlerine ve gerçeklerine göre eğitim vermek istediklerini ifade ederek günümüzde firma ve işletmelerin bilimsel çalışmaların yapıldığı, bilginin üretildiği en önemli merkezlerden olan üniversitelerle yakın bir diyalog, etkileşim ve iş birliği içerisinde olmalarının büyük fayda sağlayacağına dikkat çekti.


Üniversitenin, sahip olduğu bilgi birikimiyle bulunduğu coğrafyaya en fazla faydayı sağlayarak her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olmaya gayret ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, iş başı eğitim konsepti çerçevesinde şu ana kadar yapılan çalışmaların sonuçlarını vermeye başladığını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu belirterek kurumlarımız arasında yapılan iş birliklerinden dolayı Ahlatçı Holding olmak üzere tüm firma temsilcilerine teşekkür etti.


Üniversitedeki çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade ederek ilgili bölümler aracılığıyla ortak çalışmalara hazır olduklarını sözlerine ekleyen Ahlatcı Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı İlker Allahmanlı, otomotiv sektörünün her geçen gün büyük atılımlar yaptığını ve sürekli kendini yenileyen bir sektör olduğuna vurgu yaparak öğrencilerin teknoloji ve otomotiv sektöründeki gelişmeleri yakından takip edebilmeleri ve aldıkları eğitimi pratik beceriye dönüştürebilmelerine imkân sağlamak adına her türlü desteği vermeye gayret ettiklerini vurguladı. Ahlatcı Otomotiv Genel Müdürü Yağmur Ahlatçı ve Genel Müdür Yardımcısı İlker Allahmanlı, Rektör Prof. Dr. Alkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.


Son Güncelleme: 14.08.2017 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165