Genç İHH hedef büyüttü

Çorum İHH Genç Üniversite Birimi istişare toplantısına katıldı

13 Eylül 2017 Çarşamba 11:39
Genç İHH hedef büyüttü
 Çorum İHH Genç Üniversite birimi Darıca’da istişare ve planlama kampına katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan etkinlikte, Genç İHH Genel Başkanı Fatih Yazıcı açış konuşması yaptı.
Burkina Faso’da yapımı devam eden MalcomX Lisesi için başlatılan kampanyalarda Genç İHH gönüllülerinin kısa bir süre zarfında gerekli maddi bütçeyi sağladıklarının belirten Yazıcı, bu konuda emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Program MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat’ın “Türkiye’de Toplumun Dine ve Dini Değerlere Bakışı” isimli sunumuyla devam etti. Yapılan anket ve istatistik çalışmalarının neticesinde Türkiye’de dine olan yönelimin azaldığının altını çizen Kulat, ülkemizde Müslümanların Kur’an’dan uzaklaşmaya başladıklarını anket sonuçlarına göre değerlendirerek gerekçeleriyle birlikte kısaca anlatarak sunumunu tamamladı.

Sunumun ardından Türkiye’nin 76 ayrı vilayetinden Genç İHH İl Başkanları, üniversite temsilcileri ve lise temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı. Çorum Genç İHH Üniversite Komisyonu’nun da katılım sağladığı toplantıda eğitim ve teşkilatlanma konularına büyük yer verildi. Genç İHH komisyonlarında öncelikle eğitim alanındaki çalışmaların ayrı bir önem taşıdığı belirtildi. Bu doğrultuda kitap okuma ve tahlil günlerine ve konferans programlarına ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Genç İHH Üniversiteler Başkanı Tunahan Kurfeyiz, kitap listelerinin hazırlandığını ve bunların Genel Merkez tarafından temin edileceğini söyledi.

Teşkilatlanma konusunda, her fakülte için bir temsilci olacak şekilde öngörülen yapılanmanın, yapılacak olan çalışmalar açısından büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekildi.

Toplantıda, 1 yıllık planlamanın detayları il temsilcileriyle istişare edilerek, özellikle üniversite komisyonları için sabah namazı buluşmalarının, huzurevi ve yetimhane ziyaretlerinin gereğine işaret edildi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay’ın “Küresel sorunumuz; uyuşturucu bağımlılığı” isimli sunumuyla program üçüncü gün de devam etti. Son 5 yıldır, eroin ve esrardan daha tehlikeli olan bonzai bağımlılığının, ülkemizde ciddi derecede arttığını belirten Atalay, geçtiğimiz yıl Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre 611 kişinin uyuşturucudan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Şahin “İslam dünyası, İHH ve İnsani Diplomasi” konulu sunumunda Arakan Müslümanlarının temel sorununun vatansızlık problemi olduğunu ifade etti. Ümmet coğrafyasındaki sorunları, fakirlik, cehalet ve ihtilaf gibi nedenlere bağlayan Şahin, bu sorunların akide, ilim, amel ve tebliğ başlıkları altında çözüme kavuşturulabileceğini ifade etti. Ayrıca tebliğ ve davet konusunda dünyaya bakışımızı değiştirmemizin gerektiğini söyleyerek, Misak-ı Milli sınırları dışına çıkmamızın, başta Avrupa olmak üzere, sömürgecilerin uykusunu kaçırdığını dile getirdi.  

Son Güncelleme: 13.09.2017 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.