Güllerin Efendisi’ni andılar

20 Nisan 571 yılında dünyamızı ve gönüllerimizi şereflendiren peygamberimiz Hz. Muhammed...

26 Nisan 2015 Pazar 15:42
 Güllerin Efendisi’ni andılar


20 Nisan 571 yılında dünyamızı ve gönüllerimizi şereflendiren peygamberimiz Hz. Muhammed,  her yıl olduğu gibi bu yılda, Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlemiş olduğu çeşitli etkinliklerle anıldı. Okul idareci  ve öğretmenlerinin rehberliğinde, öğrenciler tarafından hazırlanan sunular, öğrenci ve velilere ayrı ayrı sunuldu.


Veliler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören program Kur'an tilaveti ile başladı. Okul Müdürü  Sabriye Esen,  her yıl olduğu gibi bu yıl da mevcut etkinlikleri düzenlemekten mutlu olduklarını dile getirdi.  Bu tür etkinliklerin manevi değeri ve öneminden bahsedip, etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Beden Eğitimi Öğretmeni  Mehmet Civan yaptı.


Okul Müzik Öğretmeni Hakan Önsöz  ve Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kısakol yönetiminde hazırlanan öğrenci grubu ilahiler okudu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nazım hacıömeroğlu  ve Asuman Ateş'in rehberliğinde günün anlam ve önemine uygun olarak hazırlanan, orotoryo ve şiirler sunuldu. Öğretmen ve öğrenciler tarafından okunan hatimlerin kabul duası yapıldı. Program sonunda öğrencilere ve okul personeline gül suyu ve lokum ikram edildi.


Hafta boyunca süren etkinlerden birisi de okul öğretmenleri sponsorluğunda, güllerin efendisini temsilen,  okulun bahçesine gül dikilmesi oldu.  Ayrıca öğrenciler Peygamber efendimize salavatlar getirip, resim şeklindeki boyadıkları salavat güllerini sınıf ve okul panolarında sergilediler. Öğrenciler tarafından hazırlanan  okul koridorları hafta boyunca öğrencilerin ilgisini gördü. Okul kız öğrenci pansiyonunda belirli aralıklarla  vaizelerinin vermiş olduğu değerler eğitimi öğrencilere önemli katkı sağlamakta olup öğrenciler tarafından beğeni ile takip edildi.




Son Güncelleme: 26.04.2015 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.