Gündem 23 Nisan Ortaokulu

Vali Necmeddin Kılıç, bugün 23 Nisan Ortaokulu'nda incelemelerde bulundu

10 Nisan 2018 Salı 14:07
Gündem 23 Nisan Ortaokulu

MUSTAFA DEMİRER

23 Nisan Ortaokulu’nda fizikî yetersizliklerin eğitimi olumsuz etkilediğine yönelik eleştirilerin yansımaları oldu.

Edindiğimiz bilgiye göre, Vali Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Başkanı Zeki Gül ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan ile birlikte bugün 23 Nisan Ortaokulu’nu ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

Okul idarecilerinin hazır bulunduğu ziyarette 23 Nisan Ortaokulu’nda uzun süredir yaşanan fiziki yetersizlikler ve çözüm önerilerinin gündeme geldiği öğrenildi.

SERDAR EFE NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere, Özgür Eğitim Sen Başkanı Serdar Efe, önceki gün yaptığı ‘Milli Eğitim gölge etme’ başlıklı açıklamasında, iki binin üzerinde öğrencisi bulunan 23 Nisan Ortaokulu’nda fizikî yetersizliklere dikkat çekerek, sınıf mevcudunun 40’ı aştığını, hükümet politikalarına rağmen dil ağırlıklı 5. Sınıf açtırılmadığını, çocukların gün doğmadan okula gelip gece yarısı evlerine döndüğünü, teneffüslerin çok kısa olduğunu ifade etmişti.

Efe, okulun yanı başındaki Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası alanının 23 Nisan Ortaokulu’na ait olduğunu hatırlatarak, bürokratların burayı okula devretmesi gerektiğini savunmuştu.

23 NİSAN NASIL RAHATLAR?

Alınan bilgiye göre, 23 Nisan Ortaokulu’nun fiziki yetersizliklerine kalıcı çözüm MEM Hizmet Binası’nın okula devredilmesiyle sağlanamayacak.

Fatih Caddesi Tavukluk mevkiinde halen inşaatı devam eden okul binası tamamlanmak üzere. Bu bina eğitim-öğretime açıldığında 23 Nisan Ortaokulu’nda rahatlama olacak.

ALTERNATİFLER…

Yıldırım Beyazıt İHO’nun ihalesi bugünlerde yapılacak. Okul inşaatı kısmen gecikmeli de olsa tamamlandığında 23 Nisan Ortaokulu’nda fiziki problemler azalacak.

Atatürk Lisesi arkasında bulunan Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait sahanın bir kısmına okul planlaması yapıldığında da bir rahatlama sağlanacak.

Çorum Belediyesi’nin Azapahmet Sokak ve Albayrak Caddesi üzerinden 23 Nisan Kavşağı’na açacağı 25 metrelik yeni bulvar yol hayata geçirilirken BİLSEM’in arkasındaki İHO okul olarak hizmete devam ettiği takdirde 23 Nisan’ın sorunu hafifleyecek.

Bütün bu önerilerle birlikte adrese dayalı kayıt sisteminde kısmen kontrol sağlanırsa 23 Nisan’ın yoğunluğu giderilecek.

Son Güncelleme: 10.04.2018 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mesut 2018-04-10 18:58:18

Alternatif diye başka okul göstermek yerine çözüm olmalı , şurası şöyle burası böyle şunu yapsa şöyle olur demek sadece süreci uzatmak demektir

Avatar
eng_tch 2018-04-10 19:16:18

Öncelikle okulun kapasite sorunu çözülmeli, adres dışı kayıt almayarak yahut uygun bina tahsis ederek.. sonrasında ingilizce sınıflarının açılması desteklenmeli.. ayrıca tam gün eğitime geçildiği takdirde makul tenefüs ve ders saatleri düzenlenmeli.. öğretmenlerin de bu şekilde görüşleri dikkate alınırsa sorun çözülür

Avatar
Duygu 2018-04-10 19:11:00

Tekrar tebrik ediyorum hocam..yerinde bir tespitin ardından böyle gelişmelerin olması umut verici????

Avatar
Mustafa 2018-04-10 23:54:10

Başka yerlerde neden okul aranıyor? Anadolu Lisesi artık bir mahalle lisesine dönüştü. Onu başka bir yere almanız yeterli.

Avatar
Eğitim şart! 2018-04-11 00:19:41

Naçizane tavsiyem, küçük çocukları sağa sola ek binalara taşımak yerine hemen karşıdaki Anadolu Lisesi binasının değerlendirilmesi düşünülemez mi? Diğer liselerin önemli bir kısmı dış bölgelerde zaten. Yapılacak tek şey aradaki bahçe duvarını kaldırmak.Kampüs bütünlüğü de sağlanmış olur.

Avatar
öneri çok 2018-04-11 01:13:53

Kayıt alanı tabiki denetlenmeli ve bu şart yerine gelmeli, ancak sorunlara çözüm için öncelik samimiyet olmalı diye düşünüyorum. Serdar EFE ne demiş !.. ben yanlış bişey göremedim.

Avatar
Hay hay 2018-04-10 17:23:47

Okul alanı dışından kayıt almazsa okul da yeter, derslikte. Zamanında seçkin okul imajı ile doldur şimdi dert yan... Sorunun çözümü kolay adreslere göre dağıt öğrencileri en az % 30-40 azalır mevcut zaten...

Avatar
Bakmak Lazım 2018-04-10 20:23:34

23 Nisan Orta okulu her gündeme geldiğinde ortalığı ayağa kaldıranlara bakmak lazım iddia ediyorum tamamına yakınının adresleri kayıt alanı dışındadır.

banner165