Haklarına dikkat çektiler

TEGV Çorum Öğrenim Birimi'nde Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı.

21 Kasım 2013 Perşembe 09:52
 Haklarına dikkat çektiler


TEGV Çorum Öğrenim Birimi'nde Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı.

20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ vesilesiyle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Çorum Öğrenim Birimi’nde düzenlenen etkinliklerle 193 ülke tarafından onaylanan, dünyanın en geniş katılımlı insan hakları belgesine dikkat çekildi.

Çocukların mutlu bir çocukluk yaşaması ve geleceğe umutla bakması için çalışan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), her yıl coşkuyla kutladığı 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Türkiye çapındaki 81 etkinlik noktasında gerçekleştirdiği etkinliklerle Çocuk Hakları’na dikkat çekiyor. Bu kapsamda ‘Her çocuğun eğitim hakkı vardır’, ‘Her çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun eğlence etkinliklerinde bulunma, kültürel ve sanatsal yaşama özgürce katılma hakkı vardır’, ‘Her çocuğun sağlıklı ve elverişli ortamlarda yaşama hakkı vardır’, ‘Çocuklar bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal gelişmesine zarar verecek nitelikte işlerde çalıştırılamaz’ gibi başlıca çocuk haklarına vurgu yaparak başta çocuklar olmak üzere tüm kamuoyunu çocukların sahip oldukları haklar konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.

TEGV’in Çorum’da bulunan Öğrenim Birimi de, 20 Kasım'da çocuklarla birlikte gerçekleştirdiği eğitici etkinliklerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı. Çocuklar hem mutlu bir gün geçirdiler, hem de sahip oldukları haklar konusunda bilgilendiler. Bu kapsamda Çorum Barosu’na ziyarette bulunan  çocuklar, Baro Başkanı’na ve diğer avukatlara, çocuk hakları ve bu hakların Türkiye'de ne durumda olduğu ile ilgili bazı sorular yönelterek bilgi alışverişinde bulundular. Oldukça verimli geçen bu küçük toplantı esnasında, çocukların paylaşımları da oldukça dikkat çekiciydi. Çocukların daha güzel bir gelecek için dünyayı değiştirmeye başlamalarının büyük önem arz ettiğini belirten konuşmacılar, bundan dolayı, çocukların gelecek olduğu ve onlara gereken önemi vermenin çok faydalı olacağını ifade ettiler. Konuşma sona ermeden önce konuşmacılara hediyelerini veren çocuklar, Adalet Sarayı turu ile etkinliklerini verimli bir şekilde geçirmiş oldular.





Son Güncelleme: 21.11.2013 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.