Hedeflerine ulaştılar

Üniversite adaylarının merakla beklediği 2013 LYS yerleştirme sonuçları önceki gece açıklandı.

26 Temmuz 2013 Cuma 19:30
 Hedeflerine ulaştılar


LYS’de aldıkları puanlarla Çorum ve Türkiye derecesi elde eden öğrenciler, açıklanan yerleştirme sonuçları ile hayalini kurdukları yükseköğretim kurumlarına yerleştiler.

Hakimiyet Eğitim Haberleri Servisi’nin araştırmasına göre; 2013 LYS Ham Puan sıralamasına göre MF 1, MF 2, MF 4, TM 1 ve TM 2 il birincisi Cem Can Yücel ile MF 3 il birincisi Nazlı Alaoğlu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni; TM 3, TS 1 ve TS 2 il birincisi Tayyip Talha Dinç TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü tam burslu olarak kazandı.

LYS Yerleştirme Puanı sıralamasına göre MF 4 il birincisi Mustafa Davas ise İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni kazandı.

LYS yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye'nin seçkin üniversite ve bölümlerine yerleşmeye hak kazanan şampiyon öğrenciler, elde ettikleri başarının ardından kazandıkları yükseköğrenim kurumlarıyla da ailelerini ve öğretmenlerini sevince boğdular.

Habercim19, LYS şampiyonları başta olmak üzere üniversite sınavında başarılı olarak yerleşmeye hak kazanan tüm adayları kutlar, başarılarının devamını diler. 




Son Güncelleme: 27.07.2013 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.