Her okul nitelikli olmalı

Anadolu Eğitim Sendikası'ndan Lise Geçiş Sistemi'ne ilişkin değerlendirme

13 Kasım 2017 Pazartesi 09:13
Her okul nitelikli olmalı

Anadolu Eğitim Sendikası, İl Hukuk Sekreteri Oğuz Ayan, yeni Lise Geçiş Sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni sistemle ilgili ayrıntılı bir rapor hazırladıklarını belirten Ayan, bilhassa nitelikli okul tartışmalarını kaygı ve üzüntüyle izlediklerini ifade etti. Ayan, açıklamasında özetle, “Kaliteli okul ancak bilimsel ve demokratik bir eğitim sistemi ile mümkün olur. Bunun yolu da iki, üç yılda bir sınav sistemini değiştirmekten değil, köklü bir zihniyet değişiminden geçer. Bu zihniyet değişimini gerçekleştirebilmek içinde devlet ve millet olarak öncelikle “toplumsal ve bireysel olarak okuldan ne bekliyoruz?” sorusuna, samimi, dürüst, gerçekçi ve akılcı bir cevap vermemiz gerekir. Şayet "okul" adı verilen binanın içerisinde, nitelikli bir eğitim öğretim hizmeti verilemiyorsa, o binaya okul denmez, diploma veren bina denir.

Her çocuk aynı derecede kıymetlidir. Öyleyse her okul nitelikli olmalı, kaliteli eğitim öğretim hizmeti vermelidir. Sınavlardan çok sürece odaklanmamız şart. Biz buna varız, elimizden gelen katkıyı da sunacağız. Her çocuk aynı derecede kıymetlidir. Öyleyse her okul nitelikli olmalı, kaliteli eğitim öğretim hizmeti vermelidir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.