Her şey çocukların güvenliği için

Okullarda görev yapan özel güvenlik personeline eğitim veriliyor.

23 Ekim 2018 Salı 14:49
Her şey çocukların güvenliği için

Okullarda görev yapan özel güvenlik personeline eğitim veriliyor.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, geleceğin teminatı çocukların güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmaları, ayrıca okullarda görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, okullara yönelik olası terör ve şiddet olaylarına karşı hazırlıklı olmaları ile görevlerini daha dikkatli ve duyarlı yapmalarının sağlanması amacıyla eğitimler sürüyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 12.09.2018 tarihinde imzalanan “Okullar ve Çevresinde Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” gereği 2018-2019 eğitim öğretim döneminde okullarda görev yapan tüm özel güvenlik görevlilerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ders programı ve sunumlar doğrultusunda ‘Okul Yöneticilerinin Özel Güvenlik Görevlilerinden ve Bu Uygulamadan Beklentileri, Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları, Genel Kollukla İlişkiler, Etkili İletişim, Uyuşturucu Madde Bilgileri, Asayiş Hizmetleri, Toplum Destekli Polislik, Çocukların Suçtan Korunması, Terörle Mücadele’ konularında eğitim verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’nce ilimizde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitimler devam edecek.

Son Güncelleme: 23.10.2018 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.