Hitit artık daha çok tanınıyor

HİTÜ'nin akademik bilinirliliği yükseldi

13 Eylül 2017 Çarşamba 18:37
Hitit artık daha çok tanınıyor
 
Hitit Üniversitesi’nin akademik alanda tanınırlılığının arttığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, günümüzde bilgiye erişim ve paylaşımın en güçlü aracı olan internetin, pek çok alanda olduğu gibi akademik alanda da yoğun olarak kullanıldığı, bilimsel çalışmaların takibi ve paylaşımı için yeni yöntem ve imkanlar sunduğu hatırlatıldı. Bu çerçevede, sayısı her geçen gün  artan pek çok akademik sosyal ağ oluşturularak tüm dünyada akademisyenlerin/araştırmacıların hizmetine sunulduğu, belirtilerek, bunlardan en yaygın olanlarının

Google Akademik (Scholar), ResearchGate, Academia.edu, Epernicus Network, Methodspace,, Sciencestage. olduğu ifade edildi.


HİTÜ’den yapılan açıklamada, şu bililer verildi; “Yaklaşık 7.5 milyar olan dünya nüfusunun 3.5 milyarının internet kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde, akademik sosyal ağların etkin kullanımı, bilimin evrenselliği çerçevesinde akademisyenlere önemli katkılar sağlamaktadır. Akademisyenler ve araştırmacılar bu ağlar sayesinde kendi bilimsel faaliyetlerini geniş bir platformda sergileyebilme fırsatı bulmanın yanısıra, dünyanın öbür ucundaki bir araştırmacı ile ortak bir çalışma yapabilme veya kendisinin ve kurumunun hangi seviyede olduğunu çeşitli ölçütlere göre oluşturulan sıralamalar aracılığı ile takip edebilme imkanına sahip olabilmektedirler.


Akademik sosyal ağlar içerisinde en yaygın kullanılan Google Akademik veritabanında yer alan bilgilere göre Webometrics tarafından yapılan ve dünyanın en seçkin üniversitelerinin de yer aldığı “Transparent Ranking: Top Universities by Google Scholar Citations” sıralamalarında 2016 yılında 4844 olan atıf sayımız % 40 artışla 6822’ye ulaşmıştır.

Dünya genelinde sayısı 26000’i bulan üniversitelerden 4982 üniversitenin yer aldığı sıralamada Üniversitemiz 2677. sırada bulunmakta olup Türkiye’den ise sıralamaya giren 140 üniversite içerisinde 79. sıradadır.

Gerçekleştirilen akademik çalışmaların kalitesini, sayısını ve paylaşılabilirliğini arttırmak amacıyla yapılan bu sıralama, Google Akademik profiline sahip araştırmacılar arasında yapıldığı için akademisyenlerimizin Google Akademik profili oluşturmaları ve güncel tutmaları önemlidir. Bu işlemlerin nasıl yapılacağına dair bir sunum, aşağıdaki bağlantıda verilmektedir:

http://www.slideshare.net/SarahG_SS/how-to-set-up-your-google-scholar-profile-google-scholar-citations

Ülkemizde ve dünyada, farklı pek çok alanda Üniversitemizin başarı grafiğinin yükselmesine katkı veren tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, bu yöndeki çalışmalarının devamını diliyoruz.”












 

Son Güncelleme: 13.09.2017 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.