Hitit'in 1.500 lisansüstü öğrencisi var

Hitit Üniversitesi'nde lisansüstü öğrenci sayısı 1.500'e ulaştı.

26 Temmuz 2018 Perşembe 19:25
Hitit'in 1.500 lisansüstü öğrencisi var

Hitit Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan öğrenci sayısı 1.500’e ulaştı.

HİTÜ’den yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Enstitüleri bünyesinde yeni lisansüstü programlar açmak suretiyle program çeşitliliğini arttırmak ve günceli takip etmek amacı doğrultusunda gayretlerimiz her geçen gün artmaktadır.

Zira 2011 yılında Üniversitemizde lisansüstü öğrencilerin toplam öğrencilerimize oranı sadece %2 iken, bu konuda yapılan yoğun çalışmalarımız neticesinde bugün gelinen noktada yaklaşık 1.500 lisansüstü öğrenci ile bu oran % 10,30’a çıkmıştır. Üniversitemizin orta vadedeki hedefi, bu oranı %15’ler seviyesine yükseltmektir. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitülerimize doktora ve yüksek lisans (tezli ve tezsiz) programlarımıza yeni alınacak yaklaşık 600 lisansüstü öğrencilerimizle birlikte lisansüstü öğrenci sayımızın 2.000’i aşması hedeflenmektedir. Bu yıl 5 yeni yüksek lisans programımıza (Türk Dili ve Edebiyatı, Polimer Bilimi ve Teknolojisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Kimya (Tezsiz) ilk defa öğrenci alımı yapılacaktır. Üniversitemiz lisansüstü programlarında halen eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerimiz bulunmakta olup, yeni öğrenci alımlarımızda da yabancı uyruklular için kontenjanlarımız ayırılmış durumdadır.

Önümüzdeki günlerde öğrenci alacak lisansüstü programlarımız ile bu programlarımıza ayrılan kontenjanlar, başvuru şartları ve diğer bilgilere, ilgili enstitülerimizin web sayfalarından ulaşılabilecektir.

Diğer taraftan 2011 yılında Üniversitemizde toplamda sadece 11 lisansüstü program bulunurken, bugün program sayımız % 245’lik gibi çok büyük bir artış oranıyla 38’e ulaşmış durumdadır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165