Hitit öğrencileri de tepkili

YÖK tarafından 2012-2013 yılında yasayla geçirilen ancak harç karşıtı eylemler nedeniyle yürürlüğü...

29 Ocak 2015 Perşembe 20:48
 Hitit öğrencileri de tepkili


YÖK tarafından 2012-2013 yılında yasayla geçirilen ancak harç karşıtı eylemler nedeniyle yürürlüğü ertelenen Katlamalı Harç Sistemi 2014-2015 akademik yılının güz döneminde birçok üniversitede uygulamaya kondu. Uygulamanın ikinci yarıyılda yaygınlaştırılacağı ve geriye dönük harçların da alınacağı haberleri ise öğrencileri isyan ettirdi.


Benzer uygulamanın HPitit Üniversitesi’nde de hayata geçirilmesi öğrencilerin tepkilerine neden oluyor.


CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de konu hakkında merak edilenleri hazırladığı önergeyle Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.


2014-2015 akademik yılı güz yarıyılında ülke genelinde kaç üniversitede ve hangilerinde katlamalı harç sistemi uygulandığını soran Öğüt, sistemin bahar yarıyılında kapsamının genişletileceği haberlerinin doğru olup olmadığı sorusunu yöneltti.

Öğüt önergesinde şu sorulara yer verdi:


-Güz yarıyılında alınmayan harçların 2. dönemle birlikte alınacağı doğru mudur?


- Tepkilere rağmen söz konusu sistemin getirilmesinin gerekçesi nedir?

-Öğrenciler okuma hakların maddi açıdan kısıtlandığını dile getirmektedir. 2. Öğretimde okuyan öğrencilerden halihazırda harç alınırken kamuoyuna yansıyan tepkileri de göz önüne alarak mevcut sistemden vazgeçilmesi düşünülmekte midir? (Milliyet)




Son Güncelleme: 30.01.2015 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.