Hitit’in önlenemeyen yükselişi!

URAP 2014 üniveriteler sıralaması açıklandı. Buna göre, Hitit Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan...

17 Kasım 2014 Pazartesi 14:56
 Hitit’in önlenemeyen yükselişi!


URAP 2014 üniveriteler sıralaması açıklandı. Buna göre, Hitit Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler enel sıralamasında bir önceki yıla göre 15 basamak yükselerek 26. sıraya yerleşti.


Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance)  Araştırma Laboratuvarı, üniversitelerin 2014-2015 Dönemi Genel Sıralaması sonuçlarını açıkladı.


Buna göre aralarında Hitit Üniversitesi’nin de bulunduğu, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler genel sıralamasında üniversite 2011 yılına göre 15 sıra yükselerek 26. sıraya yerleşti.


Tüm Devlet Üniversiteleri arasında yapılan sıralamada ise, 2011 yılında 88. sırada olan Hitit Üniversitesi, 14 basamak yükselerek 74. sıraya ulaştı.


Yapılan açıklamaya göre, Elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını farketmelerine yardımcı olmak amacıyla yapılan bu sıralamalar, üniversielerin makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı olmak üzere 9 ana kriter esas alınarak yapılıyor.


Yukarıda ifade edilen kriterler, üniversitelerin gelişmişliği konusunda çok önemli bilgiler veren evrensel kriterler olup, üniversitede de son dönemlerde bu konularda çok önemli çalışmalar yapıldı. Üniversitenin son yıllarda öğretim üyesi kadrosundaki artış, yeni açılan programlar ve bunlara bağlı olarak öğrenci sayısındai artış ile proje, laboratuvar, alet-donanım, yurtdışı araştırma/eğitim amaçlı vb. konularında üniversitenin sağladığı destekler olmak üzere pek çok çalışma soncunda Hitit Üniversitesi’nde nitelik ve nicelik bakımından büyük gelişmeler yaşandı. Bu çalışmalar artık sonuçlarını vermeye başladı, Çorumve üniversitenin sahip olduğu bu büyük potansiyelin değerlendirilmesi halinde Hitit olması gereken konuma çok daha hızla ulaşacak.


Hitit Üniversitesi yönetimi, ortaya çıkan bu önemli başarıda payı olan tüm akademik ve idari personele, öğrencilere ve üniversiteye destek veren paydaşlara teşekkür etti.


HİTİT ÜNİVERSİTESİ KOMŞULARI SOLLADI


Hitit Üniversitesi’nin sağladığı başarı komşu illerle kıyaslandığında dikkat çeken sonuçlar çıktı.


2000 yılından sonra kurulan üniversiteler genel sıralaması ile devlet üniversiteleri genel sıralamasında  komşumuz Yozgat Bozok ve Amasya Üniversitesi ile birlikte Giresun Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Uşak Üniversitesi Aksaray Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi sıralamada Hitit Üniversitesi’nin altında kaldı. Aynı kategorilerde Hitit Üniversitesi’nin üstünde yer alan üniversiteler Düzce, Namık Kemal, Erzincan, Adıyaman, Kastamonu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi oldu.


Son Güncelleme: 18.11.2014 01:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öğrenci 2014-11-17 17:47:28

birde şu güney kampüs hayata geçirilse siz bakın ozaman yükselişe