HİTÜ iş dünyasına kalifiye eleman yetiştiriyor

Çorum Hitit Üniversitesi’nin iş dünyasıyla işbirlikleri her geçen gün artıyor.

01 Şubat 2016 Pazartesi 16:36
HİTÜ iş dünyasına kalifiye eleman yetiştiriyor

Çorum Hitit Üniversitesi’nin iş dünyasıyla işbirlikleri her geçen gün artıyor.

Hitit Üniversitesi’nin, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile bugüne kadar yaptığı işbirliği sonucunda, öğrencilerin hem sektörel anlamda tecrübe kazanacağı hem de maddi kazanç elde edecekleri işbaşı eğitim konsepti, Tezsiz İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programı açılması, sektörün sorunlarına akademik çalışma ile çözüm üretilmesi gibi konuların yanı sıra istihdam odaklı mesleki eğitim için sektörel talep araştırması, “Türkiye’de Yeni Kuşaklar Ş Kuşağı-Kuşak Çatışmaları ve İş Dünyası İçin Çözüm Önerileri Konferansı” gibi pek çok proje sayesinde Çorum’un hatta bölgenin gelişimine çok büyük katkılar sağladı.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, bilgi üreten üniversitelerin aynı zamanda iş dünyasına kalifiye eleman yetiştirdikleri kaydetti. 

Yrd. Doç. Dr. Işık, özellikle de mesleki eğitimin verildiği meslek yüksekokullarının öğrencileriyle iş dünyasını çeşitli ve çok boyutlu etkinlikler ile bir araya getirmesinin hem öğrenciler, hem iş dünyası hem de ülke için son derece faydalı olduğunu dile getirdi. 

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO olarak 2015-2016 akademik yılı güz döneminde gerçekleştirdikleri ders dışı faaliyetler hakkında bilgi veren Işık, teorik bilgiler yanında uygulamalı eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla çok yönlü programlar ve sertifika kursları düzenlediklerini açıkladı.

Öğrencilerin etkin ve yetkin birer birey olarak iş dünyasına kazandırmanın yolunun mesleki eğitimden geçtiğini ve bu eğitimlerde sektör temsilcilerinin katılımının son derece önemli olduğunun altını çizen Işık, bu bağlamda güz döneminde gerçekleştirdikleri ‘10’da 10 Girişimcilik Günleri’ projesinin iyi bir örnek olduğuna dikkat çekti.

Işık, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘10’da 10 Girişimcilik Günleri’ projesi kapsamında Çorum’un önde gelen sektör temsilcilerinin her birini, bir işletme fonksiyonunu anlatmak üzere, Sosyal Bilimler MYO öğrencileri ile buluşturarak öğrencilere son derece önemli bilgiler kazandırdıklarını ve program sonunda da sertifika verdiklerini kaydetti.

Işık, diğer taraftan Sosyal Bilimler MYO Finans, Bankacılık ve Sigortacılık öğrencilerine yönelik olarak da Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) ortaklığında düzenlenen ‘Sertifikalı Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Finans Eğitimi’ni de bu dönem içerisinde tamamladıklarını belirtti. 

Zekeriya Işık, HİTİTSEM ve Sosyal Bilimler MYO ortaklığı ile öğrencilere anadili İngilizce olan hocalar ile “SpeakingandDebating” kursları verilerek öğrencilerin İngilizce anlama ve konuşma yeteneklerini geliştirilmeye çalıştıklarını söyledi.

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerini turizm sektörünün kalbi olan Antalya'nın Belek beldesinde faaliyet gösteren Calista Luxury Resort Hotel'e 25 Ocak itibariyle işbaşı uygulamalı eğitim almak üzere gönderdiklerini belirten Işık, bunun yanında öğrencilere Çorum Müzesini, Alacahöyük ve Hattuşaş’ı gezdirmek suretiyle Hitit Uygarlığının tarihi ve kültürel mirasını yakından öğreterek farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. 

Öğrencilerin mesleki bilgi, tecrübe ve yeteneklerinin yanında değerler eğitimi noktasında da yetkin olmalarının önemine vurgu yapan Işık, Çorum Belediyesi’nin Kültür gezileri kapsamında Sosyal Bilimler MYO öğrencilerinin Çanakkale ve Bursa gezilerine katılarak tarihimizi ve medeniyetimizi yeniden içselleştirmelerini bu anlamda yapılan faaliyetlere örnek olarak verdi.

Güz döneminin başarıyla tamamlanmasından ve etkili sonuçlar doğurmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydeden Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, “Bütün bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye, HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı’ya ve başkanı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasını üniversiteye her zaman açık tutan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür ederim” dedi.

İHA


Son Güncelleme: 01.02.2016 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165