HİTÜ kongrelere hız verdi

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde yeni bir bilimsel kongre düzenlendi

20 Eylül 2017 Çarşamba 20:27
HİTÜ kongrelere hız verdi


Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen XVII. Kromatografi Kongresi (Kromatografi-17) Meslek Yüksekokulu’nda başladı.


Kongrenin açılışına Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın yanı sıra çok sayıda konuk akademisyen katıldı.


Kongrenin açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Emre Güler, Fen Bilimleri alanında bir etkinliğin ev sahipliğimizde yapılıyor olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek 17. Kromatografi Kongresini düzenlemenin gurur verici olduğunu belirterek, “İnşallah bilim tadında keyifli oturumlar olur, katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.


Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Gökmeşe, bölüm olarak bu ve benzeri etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.


Kongre Başkanı Doç. Dr. Dursun Ali Köse ise bundan sonra daha aktif bir şekilde yeni kongreler düzenlemeye çalışacaklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, “Bizim ihracattaki kilo başına gelirimiz yaklaşık ortalama fiyatı 1.6 ile 1.8 dolarlar civarında. Eğer 500 milyar dolarlık bir hedefe ulaşmak istiyorsak kilo başına gelirimizin 2.5-3.0 dolara çıkması gerekiyor. Bu da sadece ve sadece yüksek teknolojiye, Ar-Ge’ye dayalı ürünlerin üretilmesiyle olacak. Endüstri 4.0’ın en önemli bileşenleri teknoloji, Ar-Ge ve internet. Tüm bu çalışmaların temelinde de Temel Bilimler var. Temel Bilimler hayatımızın her anında var. Temel Bilimler olmadan bilim olmaz, bilim olmadan da hayatın gelişmesi mümkün değildir.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kromatografi Kongrelerinin başlatıcısı, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adil Denizli tarafından “Kromatografinin Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı sunum gerçekleştirildi.











 

Son Güncelleme: 20.09.2017 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.