HİTÜ memnuniyette önde

Öğrenciler Hitit Üniversitesi'nden memnun

26 Temmuz 2017 Çarşamba 14:24
HİTÜ memnuniyette önde


Hitit Üniversitesi 2017 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet
 Araştırmasında kendisi ile birlikte aynı yıl kurulan 15 üniversite arasında birinci oldu.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2017 sonuçları yayınlandı.

Hitit Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi yine Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç elde etti.

Üniversitelerdeki öğrenme deneyimi, yerleşke ve yerleşke yaşamının doyuruculuğu, öğrenme imkânları ve kaynaklarının zenginlik düzeyi, kişisel gelişim ve kariyer destek olanakları, üniversitelerin verdikleri akademik destek ve ilgi gibi birçok konunun değerlendirildiği, 164 devlet ve vakıf üniversitesinde öğrenimlerini devam ettiren öğrencilerle yapılan araştırma sonuçlarına göre Hitit Üniversitesi, 164 Devlet ve Vakıf Üniversitesi içinde 64. Sırada, 108 Devlet Üniversitesi içinde ise 37. sırada yer aldı.

Memnuniyet düzeyinin A+, A, B, C, D, FF notlandırmasıyla belirlendiği çalışma sonucunda HİTÜ’nün devlet üniversiteleri arasındaki öğrenci memnuniyet düzeyi (B) olarak belirlendi. Bu sonuçlarla Hitit Üniversitesi, 2006 yılında kendisi ile birlikte kurulan 15 üniversite içerisinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk sırada yer aldı.

Öte yandan yapılan açıklamada, “Bu başarı şüphesiz ki akademik ve idari personelimizin olağanüstü çalışmalarının ve gayretlerinin sonucudur. Bu vesileyle Üniversitemizin, dolayısıyla Ülkemizin gelişimine katkı veren değerli akademik ve idari personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hep birlikte daha nice başarılara imza atmak dileğiyle...” denildi.


Son Güncelleme: 26.07.2017 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.