HİTÜ ve MYK Arasında Yetkilendirme sözleşmesi imzalandı

Hitit Üniversitesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında Yetkilendirme Ön Sözleşmesi imzalandı.

09 Ağustos 2016 Salı 09:56
HİTÜ ve MYK Arasında Yetkilendirme sözleşmesi imzalandı

Hitit Üniversitesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında Yetkilendirme Ön Sözleşmesi imzalandı. 

Daha önce Üniversite ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti. Toplantının ardından Üniversite 15.10.2015 tarihli ve 29503 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliğindeki şartları taşıyan kuruluş olarak “yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu” olmak için başlangıçta inşaat sektöründen betoncu, betonarme demircisi, ahşap kalıpçı ve inşaat işçisi meslek dalları için gerekli başvuru işlemlerini de tamamlamıştır. 

Söz konusu meslek dallarıyla ilgili MYK ile imzalanmış olan yetkilendirme ön sözleşmesi akreditasyon için TÜRKAK’a yönlendirilmiş olup TÜRKAK akreditasyonu tamamlandıktan sonra ilgili meslek dallarında mesleki yeterlilik kapsamında belge verme yetkisine de sahip olacaktır. Daha sonra diğer meslek dalları için kapsam genişletme yapılarak belgelendirme kapsamı da genişletilecektir.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasıyla (ÇTSO) yapılan değerlendirmelerin sonucunda kısa bir süre öncesinde ilgili meslek dallarının almak zorunda oldukları mesleki yeterlilik belgesinin alınmasının zorunlu olduğunu ve bu belgenin henüz ilimizde verebilecek akredite kuruluş bulunmadığını, bu konunun TSO iş birliğiyle Üniversitemiz bünyesinde verilmesi için girişimlere başlanıldığını ifade etti.  İlimizde TSO’ya kayıtlı 700’ün üzerinde kurum ile ilgili inşaat firması olduğunu ve bu firmalarda çalışan binlerce çalışanın şu an itibarıyla 50 civarında bulunan merkezlere gitmek zorunda kalacağını dile getirerek ilk aşamada büyük çoğunluğu oluşturan 4 iş kolunda söz konusu yetkilendirmeyi yapabilmek üzere Üniversitemiz bünyesinde çalışmalara başlandığını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, projenin ilk aşaması olan MYK’yla yapılan kısmının tamamlandığını ve bundan sonrasında TÜRKAK aşamasına geçildiğini 17025 süreçleriyle kalite güvence sistemine göre kurgulanan bölgemizdeki en önemli araştırma merkezli olan HÜBTUAM’ın bu konuda önemli bir avantaj sağlayacağını belirterek bu zorlu süreci de en kısa sürede başarıyla tamamlayacaklarına olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Aynı zamanda Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu projenin tamamlanmasıyla ilimizin ve bölgesinin önemli bir eksikliğinin giderilmesinin yanı sıra eğitimin dışında Üniversitemizin Çorum’a katkı sağladığının altını çizerek Üniversiteye her zaman destek veren ve bu süreçte büyük desteğini gördüğümüz Çorum AK Parti Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya, Üniversitenin hemen her konuda olduğu gibi bu konunun da gerçekleştirilmesindeki önemli katkılarından dolayı ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve yönetim kurulu üyelerine, sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasındaki katkılarından ötürü MYK Başkanı Adem Ceylan, Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Metin Karaman ve Sınav Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya’ya teşekkür etti. 


Son Güncelleme: 09.08.2016 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165