İHL’li gençlerden örnek davranış

Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi...

26 Mart 2015 Perşembe 16:08
 İHL’li gençlerden örnek davranış


Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve kıyafet yardımında bulundu.


Öğretmenlerinin de desteğiyle okullarında Sosyal Yardımlaşma Kulübü kuran gençler ihtiyaç sahibi aileler için gıda ve kıyafet topladı. Çorum Belediyesi de öğrencilerin topladığı yardımları Çorum Belediyesi gıda paketleri ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.


Gülabibey, Çepni, Kale ve Bahçelievler Mahallesi'nde belirlenen ailelere öğrencilerin ve belediye personelinin ulaştırdığı yardımlar aileleri duygulandırdı. Zor şartlar altında hayat mücadelesi veren aileler, kendilerini yalnız bırakmayan öğrencilere teşekkür etti.


Ailelerle yakından ilgilenen, onların dertlerini dinleyen öğrenciler de zaman zaman duygusal anlar yaşadı. İhtiyaç sahibi ailelere yapılan ziyaretlerin kendilerine paylaşmanın önemini öğrettiğini söyleyen gençler, "Şükretmesini bilmeliyiz. Ancak paylaşarak hem varlığımızı hem de mutluluğumuzu çoğaltabiliriz.” dediler.


İhtiyaç sahibi aileler ile öğrencileri buluşturmayı önemsediklerini söyleyen Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Aysun Tut, “Yardımsever bir milletiz. Ancak paylaşma duygumuzu gelecek nesillere aktaramıyoruz. Bu projelerle yardımlaşma ve paylaşma duygusunu gençlere aşılayamaya çalışıyoruz.” dedi.


Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkaderde tüm okullara çağrı yaparak, “Öğrencilerin sosyal fardım faaliyetlerine daha fazla katılmasını amaçlıyoruz. Bugün Buharaevler Kız Anadolu İHL'nin yardımlarını Belediyemizin gıda yardımları ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Diğer liseler, ortaokullar da benzer bir çalışmanın içerisinde olduklarında onların da yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırabiliriz.” dedi.


Asırlık Çınarlara Vefa


"Asırlık Çınarlara Vefa" adını verdikleri proje ile Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli ile Kamile-Hacı Ahmet Akdağ ve Vali Atıl Uzelgün Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ni ziyaret eden gençler, yaşlılar ile sohbet edip, onların yalnızlıklarına ortak oldu. Asırlık çınarlara gitar ile müzik ziyafeti sunan öğrenciler de huzurevi sakinleri de ziyaretten memnun ayrıldı.



Son Güncelleme: 26.03.2015 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.