İlahiyat hazırlıkta Arapça zorunlu

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde verilen lisans derslerinin yüzde 30’unun Arapça...

03 Mayıs 2015 Pazar 14:28
 İlahiyat hazırlıkta Arapça zorunlu


Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde verilen lisans derslerinin yüzde 30’unun Arapça olarak verilmesi konusundaki teklif, YÖK tarafından onaylandı. Bu çerçevede halen İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıflarında verilen Arapça eğitimi zorunlu hale geldi.


Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Derslerin yüzde 30’unun Arapça verilmesinin temel şartı, öğretim elemanlarından en az 5’inin ÖSYM tarafından yapılan YDS veya eşdeğer sınavlarda Arapça’dan 80 ve üzerinde puan almış olmasıdır. Ayrıca İlahiyat Fakültelerinde zorunlu hazırlık sınıfının açılabilmesi için hem Arapça dilinde öğretim yapabilecek yabancı öğretim elemanına sahip olmak hem de eğitim öğretimin %30 Arapça olması şart koşulmaktadır.


Bünyesinde 4 adet yabancı uyruklu Arapça öğretim elemanı bulunan İlahiyat Fakültemiz her geçen gün daha da güçlenen ve alanında uzman öğretim elemanı kadrosuyla Arapça eğitimini en iyi şekilde verecek düzeye ulaşmıştır.


Lisans derslerinin %30’unun Arapça verilmesi öğrencilerimizin daha donanımlı bir şekilde mezun olmalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda Kuran-ı Kerîm ve hadis-i şeriflerin yanı sıra İlahiyat alanının temel kaynaklarının Arapça olduğu göz önünde bulundurulduğunda, öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili temel kaynakları kullanarak araştırmalar yapabilecek bir düzeye gelmelerine önemli bir katkı sağlayacağı açıktır. Bu talebimizin kabul edilmesiyle birlikte Fakültemiz, Türkiye’deki büyük ve köklü İlahiyat Fakültelerinin sahip olduğu tüm haklara sahip olarak onlarla eşgüdüm içerisinde eğitimine daha güçlü bir şekilde devam edecektir. “ denildi.



Son Güncelleme: 03.05.2015 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.