İmam Hatip’ler kısa filmde yarıştı

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) tarafından düzenlenen kısa film yarışmasının finali yapıldı.

16 Ocak 2015 Cuma 11:53
 İmam Hatip’ler kısa filmde yarıştı


Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) tarafından düzenlenen kısa film yarışmasının finali yapıldı.


İHL Öğrenci Meclisi Başkanlığı’nın ‘İmam Hatipli Olmak’ temalı organize ettiği kısa film yarışmasına 5 ayrı ekip katıldı, 3 grup finale kaldı.


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt,  Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Kültür Turizm İl Müdür Yardımcısı Osman Yüztgenç, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Salih Karslıoğlu’nun jüri üyeliklerini yaptığı yarışmanın finali, dün akşam saat 18.30’da Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Final gecesine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İHL Müdürü Hüseyin Kır, Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği Başkanı Ahmet Ölçer, öğretmenler, öğrenciler, veliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Programın açış konuşmasını İHL Müdürü Hüseyin Kır yaptı.


İmam Hatip Okulları’nın öncü, imam olduklarını belirten Kır, “Kısa film yarışması Çorum’da ilk defa okulumuzca yapıldı. Öğrencilerimizin hepsinin elinde kamerası yoktu. Kimisi cep telefonları ile gönüllerinden gelerek, İmam Hatiplik’lerini ortaya koyarak çekti kısa filmlerini. Bu çalışmayı diğer liseleri de dahil tekrar düzenleyeceğiz. Belediye Basın Birimi seminer düzenleyecek. Birlikte film çekecekler.  Gelecek seneye daha kaliteli bir yarışma yapacağız.” dedi.


İHL Müdürü Hüseyin Kır’ın konuşmasının ardından filmler sinevizyon eşliğinde seyredildi. Jüri üyeleri yarışmanın 1. 2. ve 3’üncüsünü belirledi.


Yoğun katılım ile gerçekleştirilen final gecesinde öğrenciler heyecanlarını gizleyemediler.


Yarışmanın 1’incisi Hatice Öz, Rümeysa İrem Yolcu, Elif Geygüç, Şeyma Nur Bostancı ve Nisa Nur Cesur ‘Babul İslam’, 2’incisi Şeyma Nur Yücel, Emine Çobanoğlu,  Gizem Seyis, Fatma İbbi, Sümeyra Şamlı ve Arzu Sarı ‘Kalbin secdesi’, 3’üncüsü Şenol Kayış, Caner Sakıcı, Mücahit Sarıtepe, Enes Aslan ve Taner Sakıcı ‘Düşünme Molası’ filmi oldu.


Yarışmada birinci olan guruba bin TL, ikinci olan ekibe 750 TL ve üçüncü olan ekibe ise 500 TL ödül verildi. Yarışmaya katılan diğer guruplara katılım belgesi verildi.


Emekli eğitimci Ethem Erkoç, birinci ekibin ödülünü verdikten sonra, İmam Hatip’te öğrencileri kötü şeyler öğrenmesinler diye sinemadan kovaladıklarını, şimdi ise İmam Hatipliler’in böyle filmlerle insanlara güzel mesajlar verdiğini söyledi.


Programın sonunda öğrenciler aileleri ve öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çekindiler.




Son Güncelleme: 02.02.2015 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bır dost 2015-01-16 19:12:47

babul İslamın zaten birinci olacağı belliydi diğerlerinin hiç şansı yoktu...