‘İnternet büyük bir güç’

İnternet Haftası dolayısıyla; günümüz çağında hızla gelişim gösteren internet teknolojilerini yakından takip...

22 Nisan 2014 Salı 14:41
 ‘İnternet büyük bir güç’


İnternet Haftası dolayısıyla; günümüz çağında hızla gelişim gösteren internet teknolojilerini yakından takip etmek ve kullanıcıları bilinçlendirmek amacıyla Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından “İnternet Teknolojileri ve İnternet Güvenliği” konulu etkinlik düzenlendi.

Programa Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Coşar, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektörde görevli bilgi işlem çalışanları katıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak Ağ Yöneticileri Derneği Başkanı Gökhan Akın, Ağ Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Bük ve üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Şef V. İsmail Arık katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Alkan, internetin 1960’lı yıllarda askeri birimler arasında kesintisiz iletişim sağlamak amacıyla kurulduğunu belirterek, günümüzde özellikle bilgisayar teknolojisindeki hızlı gelişmelerle internetin her geçen gün daha da gelişme sağladığını söyledi. Dünyada ve ülkemizde internet kullanıcılarının sayısının hızla arttığını belirten Alkan, ülkemizde interneti kullananların toplam nüfusun yüzde 48.9’unu oluşturduğunu vurguladı.

Günümüzde Yahoo’nun 36.90 milyar dolar, Google’un 365.82 milyar dolar değerinde ve e-ticaretin dünyadaki hacminin 1 trilyon dolar üzerinde olduğunu vurgulayan Alkan, askeri amaçlı kurulan ancak günümüzde sivil toplum mühendisleri tarafından kullanılan ve her anlamda hayatımızda var olan internetin büyük bir güç teşkil ettiğini kaydetti.

Üniversitede teknolojik altyapılara ilişkin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından özverili çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Alkan, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program; Ağ Yöneticileri Derneği Başkanı Gökhan Akın ve Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Bük’ün “Her Şeyin İnterneti”  ile “Ağ Yöneticiliğine Giriş” adlı sunumu yer aldı. Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan Şef V. İsmail Arık ise, üniversitenin internet hizmetleri altyapısı hakkında bilgi verdi ve son olarak Gökhan Akın “Ağınız Güvenli mi?” sunumunu yaparak bilgisayar ağının güvenliği hakkında bilgi paylaştı.

İnternetin hayatımızın her alanında yer aldığı vurgulanan etkinlikte, 2013 yılı itibariyle 10 milyar cihazın internete bağlı olduğu ve 2020 yılında bu sayının 50 milyarı bulması beklendiği söylendi.

Sosyal medyanın da öneminin hatırlatıldığı etkinlikte Türkiye ve diğer ülkelerin kullanıcı sayıları ve profilleri hakkında bilgiler paylaşılırken, etkinliğin ikinci bölümünde, internetin faydaları ve yanlış kullanımından kaynaklanabilecek olumsuz yanlarından da bahsedildi. İnternetin doğru kullanımı ve güvenliğinin de yer aldığı ikinci oturumda ise zararlı yazılımlar ve korunma yöntemlerini de içeren teknik bilgiler paylaşıldı.

İnternet Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterilirken etkinlik sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.







Son Güncelleme: 22.04.2014 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165