‘IŞİD kalıcı olacak’

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat...

24 Kasım 2014 Pazartesi 16:20
 ‘IŞİD kalıcı olacak’

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat, "Her gün burnumuzun dibinde onlarca insan ölüyor. Eğer Türkiye diğer İslam ülkelerinden farklıysa, biz bunu beğenmediğimiz, şu anda hoşumuza gitmeyen Cumhuriyete ve demokrasiye borçluyuz. Kör topal da olsa da laikliğe borçluyuz" dedi.

Türk Ocağı tarafından Eskişehir'de düzenlenen 'IŞID kurgu mu? gerçek mi?' konulu panel Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Kılıç'ın yönettiği panele konuşmacı olarak aynı fakültenin öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Onat, Prof. Dr. Cemal Tosun ile Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi Demir katıldı.

'IŞİD KALICI OLACAK'

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hilmi Demir, IŞİD'in Ortadoğu'da uzun süre yaşanan gelişmelerin sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Demir şöyle konuştu: 

"IŞİD bu haliyle geçici bir süreç değil, benim öngörüm IŞİD'in kalıcı olacağı şeklinde. Nasıl Afganistan'da Taliban 1980'de bölgeye yerleşti, şu anda bir gerçek olarak duruyor ve büyük devletler Taliban ile masaya oturuyorlar. Eğer Ortadoğu coğrafyasındaki dini politik çekişmeler ve buna ilişkin süreçler ciddi şekilde kontrol edilemezse, büyük ihtimal IŞİD ve IŞİD'e bağlı örgütler de bölgede yerleşecekler ve uzun süre bu coğrafyada istikrarsızlığın ana kaynağı olacaklar."




(DHA)

Son Güncelleme: 24.11.2014 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat_ekinci 2014-12-04 14:35:46

nasılsın
iyisin ben nurat kardeş bded