İskilip MYO öğrencilerin gözdesi oldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) önceki gün 2014 yılı LYS/YGS tercih ve yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 11:45
 İskilip MYO öğrencilerin gözdesi oldu


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) önceki gün 2014 yılı LYS/YGS tercih ve yerleştirme sonuçlarını açıkladı.


Hitit Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulları arasında en çok tercih edilen okullardan biri de İskilip Meslek Yüksek Okulu oldu.  İskilip MYO bünyesindeki Mimari Restorasyon Programı, Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı ile Geleneksel El Sanatları Programı en çok tercih edilen programlar arasında yer aldı. Özellikle Mimari Restorasyon programı ve Geleneksel El Sanatları programına ilgi büyük olurken, bölümlerin 30 ve 20 kişilik kontenjanları tamamen doldu. 30 kişilik kontenjanı olan diğer bölümlerden istihdam garantili Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı'na ise 27 kişi yerleşti. İskilip Meslek Yüksek Okulu'nun doluluk oranı bu yıl biraz daha yükselerek yüzde 97 seviyesine ulaştı. Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü'nde boş kalan 3 kişilik kontenjanın da ek yerleştirme ile dolması bekleniyor.


İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, İskilip'i tercih eden öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilerin eğitimlerini rahat bir ortamda sürdürebilmeleri için gereken her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.


MYO'NUN EK BİNAYA İHTİYACI VAR


İskilip Meslek Yüksek Okulu'nun doluluk oranının yüzde yüze yaklaşmasıyla birlikte ek bina ihtiyacı yeniden gündeme geldi. eski Anadolu Lisesi binasında eğitime devam eden MYO'nun öğrenci sayısının yükselmesi ile birlikte ek bina veya yeni bina ihtiyacı da arttı. Bu konuda İskilipli iş adamlarının ve belediyenin, Hitit Üniversitesi ile birlikte el ele vererek çözüm arayışına girmesi gerekiyor. Sungurlu ve Alaca Meslek Yüksek Okulları için kampus yapılırken İskilip MYO'nun halen bir lise binasında eğitim-öğretime devam etmesi öğrencilerin eğitimleri açısından da sıkıntılar doğuruyor. İskilipli iş adamlarının ve ilgili kurumların bu sorunla bir an önce ilgilenmesi gerekiyor.





Son Güncelleme: 26.07.2014 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.