İskilip projeyi başarıyla tamamladı

İskilipli öğrenciler Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nde proje çalışmasına katıldı

17 Aralık 2017 Pazar 01:19
İskilip projeyi başarıyla tamamladı

İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Intercultural Competences in Vocational Training”-Mesleki eğitimde kültürler arası yeterlilik’ isimli KA2 Stratejik ortaklık projesi 4-7 Aralık 2017 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşen final toplantısı ile sona erdi. Türkiye ile birlikte Almanya, Yunanistan, Romanya, Portekiz, Avusturya, İtalya ve Çek Cumhuriyetinin olmak üzere 8 ülkenin yer aldığı proje, 11 mesleki eğitim kurumu ile birlikte yürütüldü.

Proje kapsamında İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2 öğrenci Çek Cumhuriyeti’ne, 2 öğrenci Almanya’ya giderek mesleki eğitimde işbirliği, kültürlerarası yetkinlik üzerine eğitim modüllerinin geliştirilmesi faaliyetlerine katıldılar. Yürütülen etkinlikler çerçevesinde okulların ve meslek kuruluşları arasındaki organizasyonlar, sosyal alanlar ile mesleki eğitimin ilişkileri ve meslek eğitimi ile dil eğitimini birlikte işlendiği CLIL(Content and Language Integrated Learning) yönteminin kullanıldığı eğitim modülleri üzerine çalışmalar yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.