İskilip’in üzerine ödül kondu

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip’in sosyal, kültürel ve folklorik özellikleri konusunda araştırma...

22 Ekim 2014 Çarşamba 11:11
 İskilip’in üzerine ödül kondu


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip’in sosyal, kültürel ve folklorik özellikleri konusunda araştırma yaparak eser hazırlayan akademisyen ve düşünce adamlarına maddi ödül vereceklerini bildirdi.


9-11 Tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Her Yönüyle İskilip: Dünü, Bugünü, Yarını’ konulu sempozyumda konuşan Rektör Alkan, şöyle dedi; “Bu fikrin babası sağ olsun Kaymakamımız. Bir ziyaretinde böyle bir etkinliğin keyifli olacağını bize söylediğinde bizde neden olmasın diye yola girdik ve kısa bir süre içerisinde bir yılı bulmadan böyle güzel bir sempozyumu gerçekleştirdik. Bu kıvılcımın ortaya çıkmasındaki emeklerinden dolayı ben kendisine teşekkür ediyorum. Daha sonraki süreçte de Sayın Belediye Başkanımız Recep Çatma, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürümüz ve diğer arkadaşlarımız bu etkinliği en güzel şekilde oluşturdular. Bildiğiniz gibi üniversitelerden beklenen en önemli vazifeler, en başta eğitim faaliyetleri. Konusu ile ilgili uzmanları yetiştirmek, meslek sahibi insanlar yetiştirmek. Daha sonrasında bu özelikle 21. Yüzyılda beraberinde bilgiyi ve bilimi üretmek ve bunu yaymak şeklindeki üçüncül bir misyonda üniversitelere eklenmiş durumda. Bizden beklenen artık toplumun çıkarına olacak, toplumun marka değerini artıracak ürünleri sağlamak artık üniversitelerin baş görevlerinden birisi haline geldi.


‘ÜNİVERSİTE ELİNİ TOPLUMA DEĞMELİ’


Artık toplum bizden şunu istiyor. Üniversitenin elinin topluma değmesi isteniyor. 60’a yakın bildiri sahibi insanımız var. Ben onlara gerçekten şükranlarımı sunuyorum. Başta sayın bakanımız olmak üzere pek çok değerli misafirimiz ve akademisyen arkadaşımız aramızda. Böylesine güzel bir etkinliği sizlerle daha değerli bir hale getireceğimiz için kendimi çok mutlu hissediyorum.  Şu an itibari ile Hitit Üniversitesi 15 bine yakın öğrenciye ulaşmış durumda.


‘MYO’LAR İSTİHDAM ODAKLI’


2011 Yılını ben milat olarak alıyorum. Çünkü 2011 yılında göreve başladım. 8 Bin öğrencisi olan bir Hitit Üniversitesi devralmıştık, şu anda 15 bin öğrencisi olan bir Hitit Üniversitesi var. 7 adet fakültemiz var. 2’si merkezde olmak üzere, 5 ilçemizde Meslek Yüksekokulumuz var, ancak bu Meslek Yüksek Okulları eskiden olduğu gibi sadece öğrenci olsunda, gerisi önemli değil anlayışı ile değil istihdam odaklı. Yani yüzde yüz işsizlik garantili değil yüzde yüz olmasa bile istihdam odaklı bölümler halinde açılıyor.


Örneğin, İskilip ilçemizde açtığımız en son bölümlerden bir tanesi Kuyumculuk ve Takı Tasarımı. Üniversitemiz 2 yıl sonra tıp eğitimi vermeyi hedefleyen bir üniversite haline geldi. Elbette bu noktaya gelmemiz tek başına gayretin kesinlikle bir sonucu değil, bu bir ekip anlayışının sonucu, şu anda aramızda olan pek çok akademisyen arkadaşımız ve aramızda olmayan üniversitemizin pek çok akademisyeni, akademik idari ve bütün personeli ile beraber yaptığımız çalışmalar, ilimizin bize inanması ve onlarla kurduğumuz sinerjinin sonunda bu noktaya gelindi.  Bu şunu gösteriyor;


‘KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİP’


İskilip Çorum’un şehir dışı tanıtımlarında bazen önüne geçiyor. Bilhassa Atıf Hoca’dan dolayı.  Bu gurur verici bir konu. İskilip gerçekten çok geniş bir tarihi olan ilçemiz. Çorum’un iliyle ilçesiyle oluşturulan sinerji sonuçlarını verdi. Çünkü Çorum halkı eğitime son derece özen veriyor ve önemsiyor. Bunun sonuçlarını da aldık alacağımıza inanıyoruz. En son ek yerleştirmeler sonucunda yüzde 98.6’lık bir doluluğa ulaştık. İnsanlar öğrenci bulamıyor bizse öğrenci bulmak noktasında çok şükür hiçbir sorun yaşamıyoruz, bu ilimizin yaşanabilirliğinin bir ölçüsüdür.” Dedi.


20-25 BİN LİRA ÖDÜL


Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, İskilip’in, sosyal, kültürel ve  folklorik özellikleri konusunda araştırma yaparak eser hazırlayan akademisyen ve düşünce insanlarına 20 ile 25 bin lira arasında maddi ödül vereceklerini taahhüt etti.







Son Güncelleme: 22.10.2014 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.