İtalya ve Almanya’da eğitim aldılar

Avrupa Birliği Leonardo’da Vinci Projesi kapsamında hazırlanan ‘Avrupa’da Konaklama ve...

27 Mayıs 2015 Çarşamba 15:56
 İtalya ve Almanya’da eğitim aldılar


Avrupa Birliği Leonardo’da Vinci Projesi kapsamında hazırlanan ‘Avrupa’da Konaklama ve Yiyecek Kültürü’ kapsamında İtalya ve Almanya’ya  giden Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğretmen ve öğrencileri yurda döndü.


Geçtiğimiz ay İtalya'nın Modena şehrine giden Konaklama Seyahat Hizmetleri Alanı  öğrencileri ile Almanya'nın Manheim şehrine giden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, aldıkları bir aylık eğitimin ardından öğretmenlerinin nezaretinde Çorum'a döndüler.


Proje kapsamında Almanya'ya giden  öğrenciler Alman Pastaları Yapımı hakkında Justus von Liebig Schule'de teorik ve pratik eğitim aldıktan sonra çeşitli işletmeleri ziyaret ederek eğitimlerini sürdürdüler. Proje katılımcısı öğrenciler, Çorum'a özgü leblebili kurabiye ve pasta çeşitlerini de Almanlar’a tanıttılar.


İtalya'ya giden öğrenciler de ön büro ve kat hizmetleri alanında Modena  Hotel Riverside'da ve Mugni Internatıonal Foundatıon For Education And Culture'de teorik ve pratik eğitimlerini alarak Avrupa'da otelcilik alanındaki son gelişmeleri yakından izleme fırsatı buldular.


Projeye refakatçi olarak katılan Konaklama Seyahat Hizmetleri Alanı Öğretmeni Tahsin Gökgöz ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Hülya Hallı, yaptıkları açıklamada, uyguladıkları projenin öğrencilerin kişisel ve mesleki  gelişimlerine  çok önemli katkılar sağladıklarına inandıklarını, bundan sonraki dönemlerde yeni projeler hazırlamaya gayret edeceklerini belirterek, uygulanan projenin her aşamasında yakından ilgilenen Koordinatör Bayram Gökbulut ile  Okul Müdürü Elvan Güneş’e teşekkür ettiler.




Son Güncelleme: 27.05.2015 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.