İYC çocuklarla şenlendi

İlim yayma Cemiyeti Yurdu'nda yaz kursları başladı

11 Temmuz 2018 Çarşamba 13:45
İYC çocuklarla şenlendi

Çorum İl Müftülüğü’nün organizesinde başlayan Yaz Kursu sayesinde İlim Yayma Cemiyeti Özel Buhara Erkek Öğrenci Yurdu bahçesi çocuklarla şenlendi.

Yaz Kurslarının başlamasıyla İlim Yayma Camii’ ne  250 civarında öğrenci kayıt yaptırdı.

İlim Yayma Cami ve İlim Yayma Cemiyeti Buhara Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun sınıflarında eğitim gören çocuklar, yurdun bahçesini ve spor salonunu kullanarak sosyal ve sportif faaliyetlerle yaz kurslarını daha eğlenceli ve dolu dolu geçiriyorlar.

Ayrıca, Halk Eğitim Merkezi desteği ile antrenör Bülent Öztürk’ün gözetiminde çocuklar için masa tenisi ve satranç kursu düzenleniyor.

İlim Yayma Cami İmam Hatibi Ali Özdemir yaptığı açıklamada; yaklaşık 250 öğrenciye 11 eğitimci ile kurs verildiğini belirterek, “İlim Yayma Camii’ne öğrencilerin ve velilerin ilgisi çok fazla, bunun sebebi İlim Yayma Cemiyeti’nin bize yardımcı olmasıdır. Çorum Belediyesi tarafından düzenlenecek olan futbol turnuvasında da iddialıyız” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mustafa Tuzcu da, “Öncelikle bu organizasyonu başlatan İl Müftülüğüne teşekkür ediyoruz. İlim Yayma Cami’nde ve Buhara Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda başlayan yaz kurslarına velilerimizin hassasiyeti ve yavrularımızın Kur’an öğrenme isteği bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bizde İlim Yayma Cemiyeti olarak, sınıflar oluşturulması, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapılabilmesi için Yurt binamızın fiziki mekânlarını öğrencilerin kullanımına sunduk. Geleceğimizin aydınlık yarınları olan yavrularımızın, manevi doyumla yetişmeleri ve yetiştirilmeleri son derece önemlidir. Bizler çocuklarımızın eğitimine son derece önem vermekteyiz. Çocuklarımızın hayatları belki de bu kurslarda aldıkları eğitimle devam edecek, Bu yüzden yaz kurslarını çok önemsiyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 11.07.2018 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165