Kadına şiddet en fazla aile içinde

Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) tarafından...

25 Kasım 2014 Salı 13:21
 Kadına şiddet en fazla aile içinde


Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi.


Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Ece Yazla ve Uzman Psikolog Elif Demir’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HÜKAM yönetim kurulu üyeleri, üniversitemiz öğretim elemanları, öğrencileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör  Alkan açılış konuşması yaptı, etkinlik sunumlar ile devam etti.


Şiddetin toplumun her alanında engellenmesinin önemini vurgulayan Rektör Alkan, bu farkındalık faaliyetlerinin daha da yaygınlaştırılarak devam etmesinin ve kadına yönelik şiddeti engellemek için birincil derecede eğitim ve ekonomi ile ilgili sorunların çözülmesinin gerekliliğini dile getirdi.    


Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Ece Yazla;  şiddetin, kadınların beden ve ruh sağlığını tehdit eden önemli bir sağlık sorunu olduğunu, ancak kadına yönelik şiddetin en yaygın ve gizli olanının aile içi şiddet olduğunu ve ilk adımın farkındalığın artırılması yönünde çalışmalarla şiddet oranlarının azaltılabileceğini belirtti


Uzman Psikolog Elif Demir ise sunumunda; genel olarak tüm toplumun şiddete yönelik tutumlarının azaltılmasının sağlanması, toplumun değer yargılarında değişiklik oluşturulması, evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin artırılması, tıbbi kayıtların doğru tutulması ile gerçekleştirilebileceğinin üzerinde durdu.


HÜKAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğba Gülen de, kadına yönelik şiddet ile ilgili rakamlara bakıldığında Türkiye’nin kadına şiddet önleme konusunda kaybedecek vakti olmadığını, bunun için sistematik olarak başlattıkları bu farkındalık faaliyetlerini devam etmeyi amaçladıklarını kaydetti.




Son Güncelleme: 25.11.2014 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165