Kalifiye eleman sorunu aşılacak

İşadamı Mustafa Yağlı, Sivas'ta zirveye katıldı

30 Eylül 2017 Cumartesi 18:12
Kalifiye eleman sorunu aşılacak

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) 
Mesleki Teknik Eğitim Zirvesi’nin üçüncüsünü 27 Eylül'de, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü' nün katılımlarıyla tarihi derinlikleri olan Sivas’ta gerçekleştirdi.

Sivas’ta düzenlenen zirveye katılan OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Mustafa Yağlı, Türkiye'nin ekonomisi, sanayisi, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatıyla birlikte üçe katlayarak büyüdüğünü herkesin gördüğünü belirterek, ülkenin gelişmesinin mesleki eğitimden geçtiğini söyledi.

Yağlı, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Ülkemizin, sürdürülebilir kalkınması, üniversite sanayi iş birliği, MEB Teknik mesleki eğitim işbirliğinden geçer. İşletmelerimizin büyümesi ve Ülkemize gelen yabancı ve yerli yeni yatırımlarla hızlı bir şekilde büyümesinin getirdiği bazı sorunlarımızı da yine birlikte aşmak olacaktır.

Sanayi üretimi içerisinde faaliyet gösteren fabrikalarımız, sanayicilerimiz, aranan nitelikli kalifiye elaman bulamama sorununu yaşamaktır. 
Sanayicilerimizin bu ve benzer sorunlarına çözüm üretmek için Mesleki Eğitim  Zirvesi İstişare toplantımıza teşrif eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji  Bakanımız Sayın Faruk Özlü ve  Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, ve 81 İlimizden katılım sağlayan OSB temsilcilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Hedefimiz, Türkiye'mizdeki 300’ü aşkın OSB’lerde, mesleki eğitime dayalı, 300 teknik kolej açılmasını sağlamak olacaktır. Çorum ilimiz dahil Birçok OSB’lerimizde var olan teknik kolejlerimizin de fiziki altyapı makina teçhizatı,

ders müfredatı, ve teknik öğretmenlerle desteklenerek, nitelikli aranan kalifiye elaman sorununu kısa bir sürede aşabileceğimize inanıyoruz.

Tüm OSB’lerimizin şehirlerin dışında olması münasebetiyle, öğrencilerimizin servis ve öğle yemeği OSB’lerimiz tarafından karşılanıyordu. 
Bundan sonra servis ve öğrencilerimizin öğle yemeği MEB tarafından karşılanacak olmasından dolayı sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Türkiye büyüyor OSB’ler üretiyor.











Son Güncelleme: 30.09.2017 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.