Kampüs yemekhanesi hizmete girdi

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde yapımı tamamlanan modern yemekhane hizmete girdi.

25 Eylül 2018 Salı 15:37
Kampüs yemekhanesi hizmete girdi

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde yapımı tamamlanan Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde akademik ve idari personeli ile öğrencilere yemek hizmeti verilmeye başlandı.

Yapılan açıklamaya göre, diğer birim yemekhaneleri ile birlikte kampüs yemekhanesinde de sağlıklı ve dengeli besin öğeleri içeren ve hijyenik koşullarda hazırlanan yemek hizmeti sunuluyor.

Yemekhanelerde 4 çeşitten oluşan öğle ve talep edilen yerlerde akşam yemeği sunuluyor. Yemek menüleri, diyetisyenler tarafından günlük bir öğünde alınması gereken ortalama kalori değerleri dikkate alınarak ve besin piramidi çerçevesinde (kırmızı et, beyaz et, sebze, kuru baklagiller vb.) besin çeşitliliği gözetilerek sağlıklı yaşam konseptine uygun olarak hazırlanıyor.

Yemeklerin üretiminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı, TSE Standartlarına ve Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş malzemeler kullanılıyor.

Ayrıca bölgemize özgü yöresel yemeklerin de mönüde yer almasına özen gösteriliyor ve bu amaçla mantı, erişte gibi ürünler Çorum’da üretim yapan işletmelerden temin edilerek tüketime sunuluyor.

Ekonomik nedenlerle yemek yeme imkânı bulamayan öğrencilere ise yemek bursu ile ücretsiz bir şekilde yemek imkanı sağlanıyor.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde sağlanan yemekhane hizmetleri, Üniversitemiz Yemekhane ve Kantin Denetleme Komisyonu’nun yaptığı periyodik ziyaretlerle denetlenirken, tespit edilen aksaklıklar hızla gideriliyor.

Son Güncelleme: 25.09.2018 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.