Kampüs’e beton yol

HİTÜ Kuzey Kampüsü'nde 50.000 m² alana beton yol yapımı başladı.

29 Temmuz 2018 Pazar 14:34
Kampüs’e beton yol

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde beton yol yapımı başladı.

Yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kampüsü’nde yapımına başlanan ve yaklaşık 50.000 m² alana uygulanacak beton yol imalatı başladı. Üniversitenin alt yapı çalışmaları kapsamında Kuzey Kampüsü’nde yapılan yaklaşık 4 km’lik yeraltı galeri hatlarının büyük bir kısmı da tamamlanırken, yapımına başlanan beton yol ile birlikte, sıklıkla karşılaşılan tamirat/tadilat için yolların kazılması olabildiğince en aza indirilecek.

Kuzey Kampüsü’nde kaldırımlar ve bisiklet yolları da aynı şekilde betondan yapılacak. Böylelikle kaplama maliyetinden tasarruf edilecek, bakım ve tadilat masrafları da azaltılmış olacaktır.

REKTÖR İNCELEDİ

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı ile birlikte kampüste yapımına başlanan beton yol çalışmalarını inceledi.

İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Alkan, Hitit Üniversitesi olarak yaşanabilir kampüsler oluşturmaya gayret ettiklerini ve insan odaklı projeler gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini belirterek “Gerçekten güzel çalışmalar yapmaya ve özendiren bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere Kuzey Kampüsümüzün altyapı bağlantıları için yeraltı galeri hatları yapıldı. Bununla birlikte Türkiye’de kullanılan çok az uygulamalardan birisi olan beton yol konseptini de hayata geçirmeye başladık” dedi.

Alkan, beton yolların yerel kaynaklarla imal edilebilir olmasının önemini vurgulayarak asfalt yollara nazaran 2 kat daha uzun ömürlü olduğunun altını çizdi.

Son Güncelleme: 29.07.2018 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilip 2018-07-29 16:28:02

Çorum raylı sistemi düşünmeli vede raylı sistem faaliyete geçirilmelidir