‘Kan bağışıda organ bağışı kadar önemli’

Kızılay Çorum Şubesi Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksek Okulu’nda kan bağışının önemi hakkında seminer verdi.

17 Aralık 2014 Çarşamba 16:56
 ‘Kan bağışıda organ bağışı kadar önemli’


Kızılay Çorum Şubesi Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksek Okulu’nda kan bağışının önemi hakkında seminer verdi.


Seminere Alaca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kaya, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.


Kan bağışının önemine değinen Kızılay Kan Bağışı Ekip Doktoru Senem Biçer, Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da kan bağışının istenen düzeyde olmadığını söyledi. Çorum’da sürekli kan bağışı kabulü yapılan merkezde günlük ortalama 6 kişinin kan bağışında bulunduğunu belirten Biçer, ülkemiz genelinde de Avrupa ülkelerine oranla daha az bağışta bulunulduğunu aktardı.


Kan bağışını arttırmak ve insanlara ulaşarak bu bilinci aşılamak adına konferanslar düzenlediklerini ifade eden Biçer, kan bağışının nasıl ve kimler tarafından nerelerde yapılabileceği konusunda üniversite öğrencilerine bilgiler verdi.


Kan bağışının da en az organ bağışı kadar önemli olduğuna değinen Biçer, kan vererek acil bir hastanın hayata bağlanabileceği ayrıca diyaliz hastalarının da kana ihtiyaç duyduklarına dikkat çekti.





Son Güncelleme: 17.12.2014 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165