Karadağ'dan eğitim yılı mesajı

Karadağ, öğretmen ve öğrencilere hayırlı bir eğitim yılı diledi

16 Eylül 2017 Cumartesi 10:12
Karadağ'dan eğitim yılı mesajı

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı.

Uzun bir yaz tatilinin ardından bugün yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Karadağ, Türkiye’nin son yıllarda gelişme gösterdiği en önemli  alanlardan birisinin eğitim olduğuna dikkat çekti.

Geçmişte ayrıcalık olan ve çok az sayıda evladımızın yararlanabildiği özel okullar, fen liseleri, nitelikli eğitim veren Anadolu liseleri, yine yüksek standartta eğitim imkanı sunan meslek liseleri gibi okulların, bugün ülkemizin en ücra köşelerine kadar yaygınlaştığını  belirten Karadağ,  "Hükümetimiz, çocuklarımızın en iyi ortamda yetişmeleri için olağanüstü bir çaba sergiliyor. Biliyoruz ki en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Ak Parti iktidarında bu bilinç ve kararlılıkla çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Başkan Karadağ, Eğitim sistemimiz yaşadığımız bilgi, teknoloji ve iletişim çağının gereklerine uygun olmalı ve dünyadaki hızlı değişimlere ayak uydurmalıdır. Günlük yaşamda yararı olmayan kalıp bilgilerin genç belleklere, ezbercilikle yerleştirildiği dönem artık bitmiştir. Devletimizin ve hükümetimizin özellikle son yıllarda eğitim alanında yapmış olduğu yatırımlar da hep bu yönde olmuştur." dedi.  


Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına en büyük katkıyı, eğitimde elde ettiği başarıların sağlayacağını vurgulayan Karadağ, şöyle devam etti:
 "Ülke ve millet olarak, çok değil, çeyrek asır, yarım asır önce, standartlarımız öylesine düşüktü ki, eğitim ilk sıralarda kendine yer bulamıyordu. Bunun için, Türkiye'ye ve Türk Milletine hizmet için 15 yıl önce yola çıktığımızda, önceliği, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 alana vermiş, bunların en başına da eğitimi yerleştirmiştik. Nitekim, Türkiye'nin özellikle son dönemde kat ettiği mesafenin en somut, en çarpıcı yansımalarını eğitim alanında görebilmemiz mümkündür. Bu başarının gerisinde çok büyük bir vizyon, çok büyük emekler, fedakarlıklar vardır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkemizin özünü de eğitim oluşturmaktadır. Kurduğumuz güçlü altyapı ve sağladığımız farkındalık sayesinde bugün ülkemizde tüm aileler, çocuklarına mümkün olan en iyi eğitimi vermenin çabası içindedir. Eskiden ayrıcalık olan ve çok az sayıda evladımızın yararlanabildiği özel okullar, fen liseleri, nitelikli eğitim veren anadolu liseleri, yine yüksek standartta eğitim imkanı sunan meslek liseleri gibi okullar, bugün ülkemizin en ücra köşelerine kadar yaygınlaşmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Atatürk’ün; “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diye hitap ettiği başta, çok kıymetli öğretmenlerimize ve idarecilerimize, sevgili öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl olmasını dilerken; Çorum'da, ülkemize ve insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” 





Son Güncelleme: 16.09.2017 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakikat 2017-09-16 12:42:53

i̇mam hatipler 2023 e götürecek desene şuna. olmayan başarıdan mı bahsediyon? eğitim sistemi allah'a emanet.

banner165