Kayıtlar başladı, üniversite cıvıl cıvıl

Hitit Üniversitesi’ne yeni katılan öğrencilerin kayıtları başladı.

01 Eylül 2014 Pazartesi 17:54
Kayıtlar başladı, üniversite cıvıl cıvıl


Hitit Üniversitesi’ne yeni katılan öğrencilerin kayıtları başladı.


01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında Kuzey Kampüsü’nde gerçekleştirilecek öğrenci kayıtları öncesinde Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.


Toplantıda Rektör Prof. Dr. Alkan, eğitim birimleri, üniversitenin kampüsleri, akademik ve idari personel,  eğitim birimlerindeki program/bölüm sayıları, öğrenci sayısı, 2014-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitenin tercih oranları, üniversitede öğrencilere sunulan kayıt öncesi destek, burs ve başarılı öğrencilere destekler, ulaşım-yemek, kulüp faaliyetleri, kütüphane hizmetleri vb. bazı imkanlara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulundu.


Bugün itibariyle Hitit Üniversitesi’nde yeni açılan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile birlikte 7 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulu ile 11 Araştırma ve Uygulama Merkezimizin bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Turizm Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte 3 yeni fakülte açılması yönündeki tekliflerin ise YÖK’e iletildiğini ve sürecin devam ettiğini belirtti.


Rektör Prof. Dr. Alkan, “Dört yıllık programlarımıza ayrılan 1735 kontenjanın dokuzu hariç tamamı tercih edildi.” dedi. Alkan, “Üniversitemizdeki 5 Fakülte ve 2 Yüksekokulumuzda yer alan 16’sı Normal, 7’si İkinci Öğretim olmak üzere toplam 23 lisans programımızdaki kontenjanlarımızın biri hariç tümü tercih edildi. Bu yıl ilk defa öğrenci alacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ve bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirilecek olan Bankacılık ve Finans Bölümümüze ait 31 kontenjanın tümü tercih edildi.”


Yine benzer şekilde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ve bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirilecek olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne ait 60 kontenjanın tümüne Özel Yetenek Sınavı ile yerleştirme yapıldığının altını çizen Alkan, “Sonuç olarak üniversitemizin dört yıllık programlarına ayrılan 1,735 öğrenci kontenjanının sadece dokuzu hariç tamamı tercih edilmiştir” diye konuştu.


“Açılan İstihdam Odaklı Programlarımızın Hemen Tümü % 100 Tercih Edildi”


Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum merkez ile İskilip, Osmancık, Sungurlu ve Alaca’da yer alan meslek yüksekokullarındaki (MYO) 47 programa ait (İÖ dahil) ayrılan 1. 938 öğrenci kontenjanının 1,774’ü tercih edildiğini belirtti.  Alkan, Meslek Yüksekokullarında son dönemlerde açılan istihdam odaklı programlarının tümü % 100 tercih edildi. Özellikle Çorum MYO’da yer alan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Sungurlu MYO’da yer alan Dış Ticaret, Osmancık Ömer Derindere MYO’da yer alan Harita ve Kadastro ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarındaki kontenjanların tümünün tercih edildiğini açıkladı.


Alkan, “Doluluk Oranımız Toplamda %95.1’e Ulaştı”


2010 Yılında % 90.7 olan Lisans doluluk oranının bu yıl itibariyle % 99.5’e, Önlisans doluluk oranının %78.3’den % 91.5’e toplamda ise %84.4 olan doluluk oranının % 95.1’e ulaştığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, “Toplam öğrenci sayımıza bakıldığında ise, 2010 yılında 8,377 olan öğrenci sayımız, 2011 yılında 9,369’a, 2012 yılında 11,025’e, 2013 yılında 12,500’e ulaşmış olup, bu sene itibariyle Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin tümünün kayıtlarını yaptırmaları halinde Önlisans, Lisans ve Lisansüstü düzeyinde eğitim görecek olan öğrencilerimizin sayısının 15,000’i aşması beklenmektedir” şeklinde konuştu.


Hitit Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin yaklaşık %33’ünün Çorum ili nüfusuna kayıtlı olduğunu, %67’sinin ise ülkemizin tüm şehirlerinden ve KKTC’den gelen öğrencilerden oluştuğunu kaydeden   Alkan, bu yıl üniversiteyi tercih eden öğrencilerimizin %56’sının erkek, %44’ünün ise bayan olduğunu sözlerine ekledi.


“Bölüm ve Program Sayılarımızda Çok Ciddi Bir Artış Var”


Meslek yüksekokullarında 2010 yılında 38 olan program sayısının, bu yıl itibariyle % 92’lik bir artışla 73’e, lisans programlarımızda 34 olan bölüm sayısının %91’lik bir artışla 65’e ve enstitülerdeki programların sayısının da %100’lük bir artışla 11’den 22’ye ulaştığını vurgulayan Alkan, akademik ve idari personel sayısındaki artışa da dikkat çekerek 2010 yılında 321 olan akademik personel sayısı bugün itibariyle 9’u yabancı uyruklu,192’si öğretim üyesi olmak üzere toplamda 560’a, 208 olan idari personel sayısının ise 329 olduğunun altını çizdi.


“Uluslararasılaşma Son Derece Önemli Bir Kavram”


Uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini arttırmak adına imzalanan protokollerimizin sayısının her geçen yıl büyük artış kaydettiğini ifade eden Alkan, dünyanın dört bir yanından üniversitelerle imzalanan ikili iş birliği protokolleriyle üniversite öğrenci ve personel hareketliliklerine olanak sağlandığını söyledi.


Bu çerçevede 11 farklı ülkede 24 farklı üniversite ile Erasmus, 17 farklı ülkede 41 üniversite ile Mevlana Değişim Programı ve 4 kıtada 26 farklı ülkede 45 üniversite ile eğitim ve araştırma ikili işbirliği protokolleri imzalandığını söyleyen Alkan, yapılan ikili işbirliği anlaşmaları sonucu üniversitede 2013 yılında ilk kez 3 kıta 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim gördüğünü, 2014 yılında ise 3 kıta 23 farklı ülkeden, 50’si Mevlana Değişim Programı kapsamında olmak üzere toplam 150 yabancı uyruklu öğrencinin üniversitede öğrenim görmek için başvurusunun bulunduğunu sözlerine ekledi.


Ayrıca Üniversitenin kendi imkânları ile hazırlanmış olan Öğrenci Otomasyon Sistemi ile tüm öğrencilerin ön kayıt ve ders kayıt işlemlerini internetten yapmaları sağlandığı, öğrencilerin gereksinim duydukları kayıt, burs/destek, ulaşım vb. konularda sürekli güncellenen web sayfası aracılığı ile bilgilendirme yapıldığının altı çizilirken bilişim alt yapımız ve üniversitenin geliştirmiş olduğu otomasyon sistemlerinin önemine değinildi.

Alkan, basın toplantısı sonunda “Üniversitemizde son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan bu başarı tablosunun oluşmasına emeği geçen ve katkıda bulunan başta akademik personelimize, idari personelimize, öğrencilerimize, tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz öğretim elemanlarımıza, ilimizde ve her coğrafyada Üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.





Son Güncelleme: 01.09.2014 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.