Kazak öğrencilerden gönüllü tanıtım

Ulusal ve uluslararası çerçevede tanıtım etkinliklerine önem veren...

29 Eylül 2014 Pazartesi 16:11
 Kazak öğrencilerden gönüllü tanıtım


Ulusal ve uluslararası çerçevede tanıtım etkinliklerine önem veren Hitit Üniversitesi’nin, Kazakistan’ın başkenti Astana ve Almatı şehirlerinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı’nda öğrencilerle buluştu.ğu bildirildi.


Fuara Rektör Danışmanı Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihan Kaya, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker ile Halkla İlişkiler Birimi personeli Erdoğan Atmaca katıldı.


Uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini arttırmak adına üniversite adına imzalanan protokoller kapsamında, bir önceki eğitim döneminde Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu Kazak öğrenciler de üniversite standında görev alarak tanıtıma katkı sağladılar.


Dünyanın farklı ülkelerinden gelen üniversiteleri yanı sıra Türkiye ve Kazakistan’dan da üniversitelerin katıldığı fuarda, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının temsilcileri yer aldı.


Hitit Üniversitesi’nden konuya ilişkin  yapılan açıklamada, “Üniversitenin tercih edilirliğinin daha da artması için ‘Marka Şehir, Dünya Üniversitesi’ sloganıyla eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem veren üniversitemiz, yerli ve yabancı birçok üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Fuarı’nda öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Dünya standartlarında eğitim kalitesine, branşlarına ait teknik donanıma ve çağın gereksinimlerini karşılayacak bilgi birikimine sahip öğrencilerin yetiştirildiği öğrenci odaklı bir kurum olan üniversite; dil, tarih, kültür vb. açısından pek çok ortak yönümüz olan Kazak öğrencilerle bir araya gelerek Üniversitemizin akademik, sosyal olanakları ve uluslararası değişim programları beraberinde “Hitit Üniversitesi”nde öğrenci olmak anlatıldı.” ifadelerine yer verildi.



Son Güncelleme: 29.09.2014 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.