Konu masal olunca...

TDED Osmancık Şubesi masalları konuştu

08 Kasım 2017 Çarşamba 00:42
Konu masal olunca...

Türkiye Dil ve Edebiyatı Osmancık Şubesi bu haftaki programını masallara ayırdı. Yaylabaşı İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ümit Çiftbaş'ın konuşmacı olarak katıldığı programda, masalların düşünce dünyasına etkisi ve çocukların eğitiminde rolü konuşuldu.

Masalın tanımını yaparak konuşmasına başlayan Ümit Çiftbaş, masalların anne-baba ile çocuklar arasında duygusal iletişimi sağlamada çok önemli olduğunu vurguladı.

Çocukları uyutmak için değil uyandırmak için masal okunmasını isteyen Çiftbaş, “Çocukların bilinç düzeylerini yükseltmek , duygu ve düşün dünyalarını zenginleştirmek, kısacası çocukları uyutmak için değil uyandırmak, farkındalıklarını artırmak için masallar okumalıyız. Yeni nesil beslenme, eğitim, sağlık ve istediklerine ulaşmada geçmişe göre çok daha iyi durumda. Ancak pek çok ahlâki sorunlarla karşı karşıya kaldığı da bir gerçektir. Kitle iletişim araçlarının hayatımızı bu kadar etkilediği bir çağda masallarımız eğitim açısından mutlaka öncelikli hâle getirilmelidir.” dedi.

Masalların gündemimize mutlaka girmesini, ailelerin çocuklarına mutlaka masallar okuması gerektiğini belirten Ümit Çiftbaş, programı seçtiği bir masalı okuyarak bitirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdal 2017-11-12 16:54:17

Bukalemunun sadece yedi rengi var. Aşık Mahsuni de konu olsa; Masalda anlatılsa boş.